Like most websites, danubeinstitute.hu also uses cookies for its operation. I understand that the Danube Institute is trying to compile relevant personalized bids for which I use many personal data. To get more information about these cookies and the processing of your personal data, check our Privacy Policy. I accept

 
 
Jobb elnök lennél, mint Trump?
16/10/2018
Past Events
Bizonyítsd be! Nyerj gyakornoki helyeket és más értékes díjakat a szimulációs versenyen!
A Danube Institute és a Negomoot harmadik közös szimulációs versenyén szenátorok bőrébe bújva élheted át az amerikai belpolitika működését.
 
Republikánusok és demokraták egymás ellen hadakozva, de közösen küzdenek azért, hogy elkerüljék a kormányzat teljes leállását. Hogy egyezteted össze a pártod és az államod érdekeit? Csak a te döntéseden múlik, hogy sikerül-e elfogadni az USA költségvetését, vagy káosz lesz úrrá az Egyesült Államokon.
 
A szenátusi tárgyalások mellett a félidei választásokra is készülnöd kell, hiszen könnyen lehet, hogy a játék közben saját választóid akarnak majd lecserélni, így teljes kampányüzemmódba kell kapcsolnod. Éld át a House of Cards színfalak mögötti politikai játszmáit és szerezd meg a hatalmat!
 
A jelentkezéshez nem kell tudnod semmit az amerikai belpolitikáról. A két tréningnap alatt minden tudással fölvértezünk, ami szükséges ahhoz, hogy élvezd a játékot. A program végére pedig megismered a Kongresszus működését.
 
A játékra 18-26 éves korig várjuk a felsőoktatásban tanuló hallgatókat. A játékon való részvétel feltétele a tréningnapok és az online felkészülés teljesítése. A szimulációs verseny magyar nyelvű. Az idei játék együttműködő partnere a Nemzetközi Közszolgálati Egyetem.
 
Részvételi díj: 5.000 Ft 
 
Időpontok: 
 
- verseny: november (22-)23-24. 
 
- tréningnapok: október 27. és november 10. 
 
Jelentkezési határidő: október 24.
 
A két tréningnap délután ér véget, a játék pedig csütörtök este kezdődik, és szombat este fejeződik be.  A Danube Institute a játék folyamán két éjszaka szállást biztosít reggelivel, valamint a tréningnapokon és a játék alatt napközben szendvicsebédet és frissítőket.
 
Jelentkezés ezen a linken keresztül


Nigel Farage - Danube Dialogues by Danube Institute

Past Events

John O’Sullivan interviewed Nigel Farage, well known broadcaster and journalist, founder of the Brexit Party, and one of the most prominent figures behind Britain leaving the European Union.


Melanie Phillips - Lockdown Diaries by Danube Institute

Past Events

In this episode of the Lockdown Diaries, John O’Sullivan, president of the Danube Institute in Budapest interviews Melanie Phillips, British journalist, author, public commentator, currently living in

Rich Lowry - Lockdown Diaries by Danube Institute

Past Events

In this episode of Lockdown Diaries John O’Sullivan, the president of the Danube Institute in Budapest interviews Richard Lowry, editor-in-chief of the US-based National Review.

Lockdown Diaries: John Fund on current political issues of the US

Past Events

Newly invented video series by Danube Institute, Lockdown Diaries presents: Talking with John Fund, the American commentator, columnist, author.

Lockdown Diaries: Alberto Mingardi talks about the crisis caused by coronavirus

Past Events

John O’Sullivan, President of The Danube Institute took a deep interview with Alberto Mingardi, executive director of Istituto Bruno Leoni.

Lockdown Diaries with Douglas Murray, bestselling author

Past Events

President of Danube Institute John O'Sullivan talks about Douglas Murray's latest book, 'The Madness of Crowds: Gender Race and Identity'.

2nd International Conference on Christian Persecution, Nov 26 2019

Videos

Danube Institute Side Event: Helping the Persecuted: NGOs Challenge Global Agencies and Corporations.

Assessment of the 2019 Local Elections in Hungary - The Video

Videos

With Boris Kálnoky, Balázs Orbán, and Zoltán Pogátsa

MAP

H-1067 Budapest, Eötvös u. 24.
Phone: +36 1 269 1041
E-mail:info@danubeinstitute.hu
www.danubeinstitute.hu


Switch to a larger map

Events