2020.11.19

Publikációk

Orbán Viktor Magyarországa: követendő példa a családpolitikában

Orbán Viktor Magyarországa: követendő példa a családpolitikában címmel jelent meg a francia L’Incorrect című lapban vezető kutatónk, Magyar Ágnes Zsófia írása

Magyarország GDP-jének 4,7 százalékát fordítja szociális juttatásokra szemben az OECD 2,55 százalékos átlagával. Ehhez képest a nyugati liberális mainstream média túlnyomó többsége Orbán Viktort egy vaskezű és autoriter vezetőnek tartja, az Európai Unió „fenegyerekének” tünteti fel, akit nem érdekel saját népe jóléte. A magyar kormányfő családpolitikája is egyre másra a liberális véleményvezérek kereszttüzébe kerül, holott nagyítóval szükséges keresgélni Európában azt a fajta családtámogatási intézkedéssort, amit a magyar kormány képvisel és támogat annak érdekében, hogy a világ leginkább elöregedő kontinense, Európa megmaradjon eredeti formájában, kultúrájában.

Éppen ennek állította szolgálatába a kormány az új alaptörvény-módosítást is, mellyel kimondja azt a biológiai evidenciát – s olyan időket élünk, hogy ezt nem árt kimondani –, miszerint a gyermek anyja nő, apja pedig férfi. Ennek a tézisnek az Alaptörvénybe emelésével is a felnövekvő generációk testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez való jogát támogatja, s a magyar keresztény kultúra szerint igyekszik azt biztosítani.

A nemzetközi sajtó persze gyorsan beszámolt arról, hogy ez a fajta orbáni politika felháborító és elfogadhatatlan. Arról pedig szorgalmasan megfeledkeznek, hogy ez nem más, mint egy önálló nemzet szuverenitásába való beavatkozási kísérlete, és inkább csöndben hallgatnak arról a tényről, hogy az Orbán-kormány világjárvány-kezelése olyan hatékony, hogy Magyarország az Európai Unió azon kevés tagállamainak egyike, melyek az elmúlt negyedévben több mint 10 százalékkal növelték GDP-jüket. További beszédes adat, hogy az idei év első 9 hónapjában 3,7 százalékkal több gyermek született, mint 2019 azonos időszakában. Ennek a trendnek a fenntartása és növelése érdekében hozta a döntést a magyar kormány az alkotmánymódosításról.

 

A teljes írás (eredeti nyelven) az alábbi linken található.

Ossza meg másokkal is: