Blog

A kínai kulturális forradalomhoz hasonlította az amerikai „kritikus fajelmélet” propagandáját a Mao Ce-tung diktatúráját túlélő kínai anyuka

A Kínából menekült anyuka, Xi Van Fleet a Fox Newsnak adott interjúja során felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai „szisztematikus rasszizmus” ellen harcoló mozgalmak propagandista módszerei egyre jobban hasonlítanak a Mao Ce-tung által indított kulturális forradalom során használt elnyomáshoz…

A Kínából menekült anyuka, Xi Van Fleet a Fox Newsnak adott interjúja során felhívta a figyelmet arra, hogy az amerikai „szisztematikus rasszizmus” ellen harcoló mozgalmak propagandista módszerei egyre jobban hasonlítanak a Mao Ce-tung által indított kulturális forradalom során használt elnyomáshoz és jogfosztáshoz.

mao.jpg

Mint korábbi cikkeinkben is már beszámoltunk róla, George Floyd halála óta egyre nagyobb befolyást szerez a közéletben a Black Lives Matter és a többi olyan mozgalom, amely gyakorlatilag rasszista módon harcol a rasszizmus ellen. Habár a rasszizmus és gyűlölet ellen való küzdelem valóban egy nagyon fontos ügy,

a BLM és a többi hasonló mozgalom az utóbbi időben egyre inkább a fehér emberek ellen kezdett uszítani.

A fehér ellenes nézeteket leginkább az oktatási intézményekben terjesztik. Néhol - ahogy arról már ebben a cikkünkben olvashattak - a helyzet olyan súlyossá vált, hogy a fehérbőrű szülőknek már abba sem lehet beleszólása, hogy mit oktatnak gyermeküknek, hiszen a kritikus fajelmélet szerint a fehérbőrűek az elnyomók, és pont az ő gyerekeiknek kell az „igazságot” hallani.

Miután a Biden-adminisztráció szabad utat adott a kritikus fajelmélet oktatásának, egyre több amerikai iskolában - és olyan neves egyetemeken, mint a Yale - „harcolnak” rasszizmussal a rasszizmus ellen.

Azon gondolkodtam, milyen fantasztikus lenne revolvert fogni minden fehér ember fejéhez, aki utamba kerül, eltemetni a testüket, megtörölni véres kezeimet, majd bármiféle bűnös érzés nélkül továbblépni.

Azzal az érzéssel, mintha egy rohadt nagy szívességet tettem volna a világnak – fogalmazta meg gondolatait előadásán a Yale Egyetem pszichiátere. Az esetről bővebben blogunkon itt olvashatnak.

A kínai anyuka, Xi Van Fleet szerint ezek a folyamatok egy az egyben a kínai kulturális forradalomhoz hasonlítanak, mely során a kommunista rezsim ideológiai elnyomással megszabadult politikai ellenfeleitől és felszámolta a kommunizmus előtti kínai kultúra minden formáját. Úgy látja, hogy céljaik eléréséhez ahogy jelenleg Amerikában úgy a forradalom során Kínában is a kulturális marxizmus eszközeit használták. „A forradalom során Kínában is két csoportra osztották a társadalmat az elnyomóra és elnyomottra.

Az egyetlen különbség, hogy míg Amerikában jelenleg ezt faji alapon teszik meg, addig Kínában osztály alapú megkülönböztetés volt.

A módszer ugyanakkor Kínában és Amerikában egy és ugyanaz: a kirekesztő kultúra. A forradalom során Kínában lényegében megsemmisítették az egész kommunizmus előtti kínai civilizációt – állította a Xi Van Fleet az interjúban.

 

Van Fleet hozzátette, hogy a kritikus fajelmélet veszélyes és valójában nem a rasszizmus ellen harcol, hanem gyűlöletet szít. A kínai anyuka arra is figyelmeztette az embereket, hogy a szabadság nagyon törékeny és ha nem védik meg az emberek akkor bármelyik pillanatban elveszíthetik azt. Van Fleet kitért arra is, hogy egyre több Amerikában élő kínai is felfedezte a kínai kulturális forradalom és a kritikus fajelmélet propagandája közötti hasonlóságot.

Szemlézte: Morvay Sáron