Blog

A szülők lesznek az új ellenség?

Egyre inkább a szülőket démonizálja a gyerekek szemében a progresszív mozgalom, írja a Townhall szerzője.

Egyre inkább a szülőket démonizálja a gyerekek szemében a progresszív mozgalom, írja a Townhall szerzője.

Michael Brown, a Townhall publicistája az amerikai társadalmat megosztó új törésvonalakról ír cikkében. Úgy látja, egyre inkább a szülők válnak az új bűnbakokká, őket démonizálják, az apák és anyák lesnek az új ellenség. De hogyan történhetett mindez?

A hatvanas években kezdőtött a jelenség, hogy a fiatal nemzedék fogalmatlannak és ósdinak kezdte látni a szüleit. De ez még az akkori kölykök nézete volt, nem az akkori államé, a rendszeré. Most azonban már

az állami hatalom kezdi ki a szülői tekintélyt, például akkor, amikor az iskolák LMTBQ-klubokat szerveznek, ahol a gyerekek előjöhetnek szexuális irányultságukkal mindenki előtt - kivéve a szülőket.

A szerző szerint egyre több olyan történetet hallani, amikor a szülők tudta nélkül kezdi el a saját környezetében eltérő identitásúnak vallani magát egy gyermek.

A progresszív véleményvezérek szerint nem elfogadható, hogy a szülők világnézetet vagy hitet "erőltetnek" a gyerekekre; a gyerekeket "védeni" kell, "megfelelő" oktatással. Így olyan nézetek jelennek meg végül, hogy az állam jobban tudja majd, mi kell a gyereknek, mint maguk a szülők.

A jó hír, hogy több tízmillió amerikai szülővel együtt nemet mondhatunk ezekre a radikális és destruktív ideákra

- kommentálja a fejleményeket a szerző. "Ha elég szülő marad erős, mások is követni fogják őket." Végül hozzáteszi: ellen kell állni a családjainkat érő támadásnak, mert a kultúránk jövője függ tőle.

Szemlézte: RG