Blog

Biden migránsválsága elérte a demokrata államokat

Rich Lowry a National Review-ban ír az amerikai migrációs válság újabb fejleményeiről.

A konzervatív National Review szerzője szerint a demokraták annyira beleélték magukat a saját migrációügyi hazugságukba, hogy nem mernek az ellen felszólalni, akkor sem, amikor nekik kell szembesülniük a válsághelyzettel.

Lowry arról ír: Amerika új vitája, hogy az illegális migránsokat tovább kell-e vinni az ország belseje felé, és ha igen, akkor hova és ki által? Maradjanak Texasban vagy vigyék el őket New Yorkba? Maradjanak valami ismeretlen kisvárosban, vagy szállítsák őket egy luxus üdülőhelyre? De a szerző szerint a legfontosabb probléma az, hogy

a Biden-kormányzat leépített minden olyan politikát, ami az Egyesült Államok déli határainak erős védelmét szolgálta, és így rekordszámban érkeznek az illegális migránsok az országba.

A National Review szerzője azt írja: mindenkinek az lenne a legjobb, ha Biden megváltoztatná a politikáját és a határ ellenőrzésének erősítését rendelné el. Ha ez történne, akkor Washingtonba és New Yorkba se érkeznének ezrével a migránsok, s nem kellene vészhelyzeteket se elrendelni.

A migránsokat már eddig is mindenfelé utaztatták az Egyesült Államokban - de így kellene egy migrációs politikának működnie? A szerző szerint Biden kormányzata nem őszinte a határhelyzettel kapcsolatban. Kamala Harris alelnök arról beszél, a határ "biztonságos", és minden probléma a "rossz bevándorlási rendszerből" származik. A demokraták tehát nem akarnak szembesülni saját politikájuk kudarcával.

New York demokrata polgármestere humanitárius válságról beszél a migránshelyzet kapcsán, de nem meri a Biden-kormányzatot megnevezni felelősként.

A tény viszont az, hogy Joe Biden elnökségének kezdete óta mintegy 1 millió 350 ezer illegális migráns lépett be az USA-ba - és jó ideig nem is fognak távozni.

A szerző szerint Biden emberei nem akarják megállítani az emberáradatot, csak jobban akarják menedzselni. Biden egyik minisztere el is mondta, hogy a kormány célja az, hogy "biztonságos, rendezett és legális hozzáférést biztosítanak az egyének számára az amerikai jogrendszerhez". Vagyis - írja a szerző - az újonnan érkezettek végtelen áradata fog letelepedni szerte az Egyesült Államokban.

Szemlézte: RG

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon