Blog

Dave Rubin: Magyarország példaként szolgál Európának

Magyarország példaként szolgál nemcsak Európában, hanem Floridában is. Az amerikai államban mintaként tekintenek határvédelmi stratégiáira, a gyermekvédelmi intézkedésekre, valamint a woke-ideológia ellen történő határozott fellépésére - hangsúlyozta Dave Rubin amerikai médiaszemélyiség, politikai…

Magyarország példaként szolgál nemcsak Európában, hanem Floridában is. Az amerikai államban mintaként tekintenek határvédelmi stratégiáira, a gyermekvédelmi intézkedésekre, valamint a woke-ideológia ellen történő határozott fellépésére - hangsúlyozta Dave Rubin amerikai médiaszemélyiség, politikai kommentátor, a csaknem kétmilliós követőtáborral rendelkező The Rubin Report YouTube csatorna házigazdája, aki a Danube Institute meghívására érkezett Budapestre május 8-án.

A kiemelt vendéget Melissa O’Sullivan méltatta, a rendezvényt Kiss István, a Danube Institute ügyvezető igazgatója, John O’Sullivan, az intézet elnöke, valamint Rod Dreher, a Network Project vezetője moderálta.

Dave Rubin beszéde elején kifejtette: korábban elkötelezett demokrata volt, azonban az elmúlt egy évtizedben az amerikai baloldal fokozatosan radikalizálódott, eluralkodtak a progresszív nézetek, mindinkább teret nyert a woke-ideológia, a faji, illetve szexuális orientáció pedig sokkal fontosabbá vált, mint az egyén, aki mindezek mögött állt. Rubin ebből kifolyólag fokozatosan jobbra tolódott, hiszen ott találta meg mindazon értékeket, amelyeket egykoron nemcsak ő maga, de a klasszikus liberalizmus is fontosnak tekintett. A többi között emiatt szállt síkra a szólásszabadság mellett, melynek még a mai napig is az egyik legelkötelezettebb támogatója és szorgalmazója.

Az est folyamán olyan témákról is szó esett, mint az aktuális amerikai belpolitikai helyzet, a média folyamatos manipulációja, a 2024-es elnökválasztás, illetve a gyermekvédelem fontossága. Mindezek kapcsán Rubin kiemelte:

Trump jó elnök volt, azonban az amerikai társadalomnak szüksége van bizonyos mértékű változásra, egy olyan vezetőre, aki kellő magabiztossággal veszi fel a küzdelmet a woke által bekebelezett kulturális és oktatási intézményekkel és a média álhírterjesztésével.

A felszólaló e szempontból Ron DeSantis jelenlegi floridai kormányzót tekinti a legesélyesebbnek, aki véleménye szerint két éven belül gátat tudna szabni a progresszív nézetek agresszív térnyerésének.
A gyermekvédelem kapcsán kiemelte:

a média okozta manipuláció, illetve a woke-ideológia iskolákba történő beszivárgásának legnagyobb elszenvedői a gyermekek, akik a progresszív tanok célkeresztjében állnak.

Magyarország e szempontból felismerte a helyzet súlyosságát, valamint megfelelő lépéseket tett, hogy felvegye vele a harcot - Floridához hasonlóan, mely állam szintén gyermekvédelmi törvényekkel igyekszik gátat szabni az egyre agresszívabb és radikálisabb nézeteknek.

Írta: Nyilas Sára

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon