Blog

Hadat üzentek a republikánusok Taylor Swiftnek

Taylor Swift befolyásolhatja a 2024-es amerikai elnökválasztást - erről beszélt a napokban egyre több republikánus. Az énekesnő főképp a fiatalokra lehet nagy hatással, de az sem kizárt, hogy az eredmények teljes mértékben az előadótól függenek majd. Találgatás, aggodalom, és felháborodás övezi a…

Taylor Swift befolyásolhatja a 2024-es amerikai elnökválasztást - erről beszélt a napokban egyre több republikánus. Az énekesnő főképp a fiatalokra lehet nagy hatással, de az sem kizárt, hogy az eredmények teljes mértékben az előadótól függenek majd. Találgatás, aggodalom, és felháborodás övezi a művésznőt, de összeesküvés elméletekből sincs hiány.

“Szent háborút” indítanának a republikánusok Taylor Swift popsztár ellen, hiszen a demokraták javára befolyásolhatja a 2024-es elnökválasztást - erről beszélt több republikánus az elmúlt napokban. Az énekesnő hatalmas népszerűségét és közelmúltbéli sikereit tekintve egyértelmű, hogy jelentős tömegeket szólít meg, rajongói felnéznek rá, ez azonban veszélyeztetheti a választások lefolyását és kimenetelét is. Számos republikánus fogalmazott meg ilyen vagy ehhez hasonló véleményt, többen gondolják úgy, hogy Swift népszerűsége igazi fenyegetést jelent az amerikai politika jelentős eseményeire, sokan összeesküvésre is gyanakszanak.

Az elmúlt napokban egyre több vad elmélet látott napvilágot, köztük a leghíresebb még a Fox News műsorában is helyet kapott. A műsorban, valamint számos YouTube-videóban is arra figyelmeztették a nézőket, hogy Taylor Swift valójában egy kiképzett CIA-ügynök, akinek következő feladata a 2024-es elnökválasztás befolyásolása, természetesen a demokrata Biden-adminisztráció javára. Ezt a célt az elmélet hívei szerint úgy érné el, hogy a világszerte ismert és sikeres Eras Tour névre hallgató turnéját voltaképpen zöld háttér előtt, színészek nagy csapatával mutatja be, hogy mindenki számára úgy tűnjön mintha valóságos volna. Szintén hajmeresztőek az elmélet további részletei, melyek szerint a sikeres ám természetesen nem valódi turné által kerülhetett közelebb Swift jelenlegi párjához és szerelméhez Travis Kelce-hez is, aki a valóságban csupán egy látszat-Super Bowl-t nyert, hiszen a látszat kedvéért megrendezett sportesemény koreográfiáját ugyanaz a Soros György csapata készítette, akik a World Trade Center ellen intéztek terrortámadást vagy a holdraszállást hamisították meg, jelenleg pedig a 2024-es elnökválasztás bojkottálására készülnek, hiszen a Taylor Swift rajongók, illetve a róluk mintázott androidok csapata árasztaná el a szavazófülkéket, ezzel lehetetlenné téve Donald Trump győzelmét. 

A hihetetlen elméletek sora természetesen kiváló alapot biztosít a találgatásoknak, sokan tartanak a művésznő befolyásától, különösen a republikánusok közül. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy egy a választásokat ilyen módon és mértékben befolyásoló eseménysor meglehetősen valószerűtlen, leginkább lehetetlen.

Taylor Swift befolyásolhatja rajongóit, akár politikai témák kapcsán is, azonban ez a folyamat számos más híresség kapcsán megfigyelhető napjainkban. A közösségi média térhódításának köszönhetően az influencerek és befolyásuk egyre inkább megnövekszik,

Taylor Swift énekesnőként sem kivétel. Befolyása valóban hatalmas, ám részéről egy nyílt állásfoglalás a demokraták javára nem eredményezhet számottevő változást az elnökválasztás szempontjából, hiszen az énekesnő teljes karrierje alatt nyíltan vállalta, hogy a demokratákat támogatta, sosem szavazott republikánus jelöltre, nem következhet tehát olyan meglepetés, ami emiatt győzelmet hozhatna a demokraták számára. Sokkal fontosabb és aggasztóbb azonban az a tény, hogy az ilyen és ehhez hasonló találgatások és elméletek alapjaiban ingathatják meg a választópolgárok bizalmát a választások legitimitását illetően. Korábban a 2020-ban tartott voksolás alkalmával is sok kérdés merült fel a választópolgárokban, a választási csalás gyanúja teljes egészében beárnyékolta az új adminisztráció érkezését. A Taylor Swift nevéhez fűződő találgatások épp ezért is lehetnek különösen veszélyesek, hiszen annak ellenére, hogy kirívó változást az énekesnő befolyása várhatóan nem hoz majd, már jelenleg is túl sokan vannak, akik alapjaiban kérdőjelezik meg a választások tisztaságát és szabályos lefolyását.

Szemlézte: Bonyhádi Lili

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon