Blog

Ismét kiálltak Magyarország mellett Hollandiában

Hollandiában az ország törvényhozásának a felsőháza, a Szenátus egy egész napos vitát tartott a jogállamisági kérdésekről. Nem csoda, hogy a baloldali többségű intézményben Magyarország és Lengyelország neve is felmerült. Míg a baloldali és zöld pártok fekete bárányként hivatkoztak hazánkra, addig a…

Hollandiában az ország törvényhozásának a felsőháza, a Szenátus egy egész napos vitát tartott a jogállamisági kérdésekről. Nem csoda, hogy a baloldali többségű intézményben Magyarország és Lengyelország neve is felmerült. Míg a baloldali és zöld pártok fekete bárányként hivatkoztak hazánkra, addig a konzervatív és bevándorlásellenes PVV (Szabadságpárt - Partij voor de Vrijheid) szenátora védelembe vette Magyarországot.

Nem ez az első eset, amikor Hollandiában megválasztott képviselők állnak ki Magyarország mellett. Korábban a jobboldali FvD (Fórum a Demokráciáért - Forum voor Democratie) egyik parlamenti képviselője szólalt fel mellettünk.

A parlamentben felmerültek a Hollandiában is vitás jogállamisági kérdések. Nemrég például a liberális kormány egy családtámogatási botrányba keveredett bele.

Az illetékes hivatal ugyanis több száz, főleg hátrányos helyzetű családot fosztott meg a nekik járó támogatástól a kormány tudtával.

A botrány miatt végül lemondani kényszerült Mark Rutte miniszterelnök, de ügyvivő kormányfőként hivatalba maradt az új koalíció beiktatásáig. Természetesen az új kormányt is a liberális politikus vezeti, így konkrét jogi következményei nem lettek az esetnek rá nézve. Természetesen a botrány után a LIBE bizottság se küldött küldöttséget Hágába és az Európai Parlament plénuma sem szavazott Hollandiát elítélő határozatról. Ezek a „kiváltságok” továbbra is Magyarországnak és Lengyelországnak járnak.

A holland jogállamisági problémák azonban itt nem érnek véget. Ott az alkotmánybíróság kérdése is, vagyis pontosabban az, hogy ilyen intézmény jelenleg nem létezik az országban.

Természetesen a baloldali és liberális pártok védekezésül elővették Magyarországot és Lengyelországot is, ám az egyik konzervatív szenátor hazánk védelmére kelt. Faber-Van de Klashorst, a bevándorlásellenes PVV szenátora kiemelte, hogy szerinte sokan használják az unió „egység a sokféleségben” kifejezését, de ezt a sokféleséget már némileg szelektíven értékelik. Ugyanis, ha valaki nem ért egyet az unió vezető ideológiájával, akkor egyből a baloldal kereszttüzébe kerül. Emiatt pedig az adott személy, csoport vagy állam nehezen tudja kommunikálni a saját álláspontját, és így nem igazán tud saját identitás kialakítani. Ezzel szemben a mainstream politika folyamatosan azt sulykolja, hogy megértőknek kell lennünk, főleg a nem-nyugati bevándorlók kultúráival.

Amint azonban a magyar szülők maguk akarják eldönteni, hogy hogyan akarják nevelni a gyermeküket, ez a megértés valahogy eltűnik.

hollandmagyar_belso.jpg
Szerinte a holland törvényhozók „megvadulnak”, amint Magyarországról van szó, ezzel szemben a Hollandiában szabadon működő Korán iskolákkal nem foglalkoznak, azokkal szerintük semmi baj sincs.

A szenátor szerint fontos kiemelni, hogy Magyarországot korábban az oszmánok és a szovjetek is meghódították,

így természetes, hogy nem hajol meg az unió előtt olyan kérdésekben, amelyek tagállami hatáskörök (migráció, gyermeknevelés).

Kiemelte, hogy igenis fontos és jó dolog a határok védelme, s hogy Magyarország jól tette, hogy lezárta az unió határait a migránsok előtt. A migráció az utóbbi időben ugyanis fegyverré vált (lásd lengyel-belarusz határ), és egy egész iparág épült rá, hogy az embercsempészek és a baloldali jogvédők profitálhassanak belőle.
Klashorst szerint csak a határok lezárásával állítható meg a tömeges migráció, s csak így tudjuk megőrizni a saját identitásunkat és szabadságunkat.

Írta: Lukács Zoltán Marcell

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon!