Blog

Konzervatív reneszánsz jöhet Európában

A közjó jobb az egyéni jónál, a nemzet jobb a lobbiérdekeknél, az igazság és a szépség pedig örök értékek - amiket meg kell és lehet védeni Jorge Buxade szerint.Kép forrása: Facebook

A közjó jobb az egyéni jónál, a nemzet jobb a lobbiérdekeknél, az igazság és a szépség pedig örök értékek - amiket meg kell és lehet védeni Jorge Buxade szerint.

Kép forrása: Facebook

Jorge Buxade a spanyol jobboldali Vox párt európai parlamenti képviselője. A budapesti CPAC konferencián elmondott beszédét a European Conservative közölte.

A spanyol politikus szerint a kontinensre konzervatív és hazafias újjászületés várhat. Ezt mutatja a magyar választás eredménye vagy az, hogy Marine Le Pen 42 százalékot szerzett a francia elnökválasztáson, és az is, hogy az Olasz Testvériség és a spanyol Vox pártok is előretörnek a különböző megmérettetéseken.

Úgy látja, sok jele van ennek a reneszánsznak - és leginkább az "ellenségen" látszik ez: idegesek, szeretnék elhallgattatni vagy cenzúrázni a konzervatívokat, hogy az "elkényeztetett baloldaliak" megőrizhessék "meghamisított demokráciájukat".

Buxade szerint viszont a baloldal vesztésre áll. Akik győztesek, nem kell, hogy cenzúrázzák az ellenfeleiket. Az igazság önmagából következik.

Ugyanakkor a politikus szerint igaz az, hogy hiába állnak milliók a jobboldal mögött, valójában nincsen egy nagyobb újság sem az egész Nyugaton, amelyik szimpatizálna az új mozgalommal, amely legalább objektívan számolna be arról, hogy mit mondanak és cselekszenek. A megfelelő szavak használatával próbálják demoralizálni a jobboldalt és hangolni a közvéleményt. Vagy éppen teljességgel hallgat a média róluk.

Az új jobboldal azonban Buxade szerint nem hallgat és nem fél a cenzúrától sem. Ennek példája Magyarország is, ahol a spanyol politikus olyan médiasokszínűséget lát, mint sehol máshol Európában. Saját tapasztalatai szerint

a hazafias és a globalista médiumok aránya nagyjából 50-50 százalékon áll Magyarországon, ami Spanyolországban elképzelhetetlen lenne.

A jobboldal győzelme a spanyol politikus szerint azon múlik, hogy tud-e a honfitársaik valódi gondjairól beszélni: a biztonságról, a bevándorlásról, a munkanélküliségről, a társadalmi rend bomlásáról vagy épp az iszlamizmusról. Ez a győzelem a józan észen és az alapvető igazságokon alapul, amik ma veszélyben vannak - a biológiai tényektől a biztonságos határokig.

Buxade úgy látja, a baloldal és a nemzetközi elit ideges, mert látják a bukásukat, látják, hogy az emberek szembesülnek a blöffjeikkel. A konzervatív reneszánsz reakció ezekre a fenyegetésekre, a globalizmusra, a migrációra, a genderideológiára, a halál kultúrájára.

A jobboldal azonban nem fogja hagyni, hogy a globalizmus hideg szele elfújja a közösségeket, a családokat, a községeket, a saját földjeinket

- folytatja Buxade. A jobboldalnak ezért szeretnie kell a helyit, tisztelnie a családot, büszkének lennie a hazára. Alternatívát kell építeni, a tájainkat és helyi közösségeinket és örökségünket védve - hangsúlyozza a politikus.

Kereskedni lehet, de alávetni magunkat idegen érdekeknek nem. Ezért szükség van egy olyan szövetségre, ami ellenzi a világkormányzatot és a bürokraták föderális Európáját, akik szerint a politika egy Excel-táblából áll. "Mi tudjuk, hogy a politika lélek, szenvedély, hagyomány és hit" - zárja szavait a Vox politikusa.

Szemlézte: RG

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon