Blog

Megjárta a kórházat Donald Trump

Donald Trump és a First Lady, Melania Trump koronavírus tesztje is pozitív lett. Trumpot enyhe tünetekkel szállították kórházba.

feher_haz_1.jpg

Donald Trump és a First Lady, Melania Trump koronavírus tesztje is pozitív lett. Trumpot enyhe tünetekkel szállították kórházba.

Trump elnököt a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központba szállították, ahol a következő napokban megfigyelés alatt tartották. A Ronald Reagan elnök ellen 1981-ben elkövetett merénylet óta ez volt a legsúlyosabb egészségügyi válság, mellyel az Egyesült Államok elnöke szembenéz.

A Fehér Ház orvosa közölte, hogy Donald Trump megkezdte a remdesivir-kezelést, valamint különböző vírusellenes gyógyszereket vett be. Az orvos hozzátette, hogy az elnök jól van, nem kellett nála lélegeztetőgépet alkalmazni.

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivőjet azt nyilatkozta, hogy Trumpnak enyhe tünetei vannak és kifejezetten óvatosságból, valamint orvosa és az orvosszakértői csapat javaslatára szállították át a Walter Reed Orvosi Központba.

Donald Trump továbbra is ellátta feladatait, ám az elnök kampánycsapatának több tagja, illetve republikánus politikusok is megfertőződtek, többek között Mike Lee és Thom Tillis republikánus szenátorok.

Bill Stepien, Trump kampánymenedzsere  bejelentette, hogy „minden korábban tervezett kampányesemény virtuálisan kerül megrendezésre, vagy átmenetileg elhalasztásra kerül”.

Amennyiben az elnöknek komolyabb egészségügyi problémája lenne és nem tudná ellátni hivatali feladatait, Mike Pence alelnök venné át a helyét. 

Szemlézte: Papp Lídia