Blog

Megvesztegetési botrány tört ki Ausztráliában

Chau Chak Wing ausztrál politikai donor fizette az ENSZ egyik volt vezetőjének megvesztegetését – állítja Andrew Hastie, az ausztrál parlament képviselője.

hastie.jpg

Chau Chak Wing ausztrál politikai donor fizette az ENSZ egyik volt vezetőjének megvesztegetését – állítja Andrew Hastie, az ausztrál parlament képviselője.

A kínai-ausztrál ingatlan-befektető egy konspiráció részeseként vesztegethette meg a volt ENSZ közgyűlési elnököt, John Ashe-t, állítják az ausztrál parlamentben. Andrew Hastie, aki a hírszerzési és védelmi bizottságot vezeti, a parlamenti privilégiumot kihasználva állította, hogy az üzletember Chau Chak Wing fizethette a volt ENSZ Közgyűlés elnök John Ashe megvesztegetését.

Dr. Chau ausztrál állampolgárként már mind a Munkáspártnak, mind a liberális pártnak adományozott az elmúlt tíz évben. A liberális parlamenti képviselő, Hastie szerint a megvesztegetés összege 200 ezer dollár volt. Nemrégiben találkozott az amerikai hatóságokkal, a találkozó témái a besúgórendszerek és a külföldi beavatkozási törvények voltak, ezen megbeszélések alatt tudta azonosítani a rég sejtett CC-3-at (Co-Conspirator 3).

„Ugyanaz az ember, aki egy konspiráció részeseként megvesztegette John Ashe-t, az akkori ENSZ Közgyűlés elnököt. Ugyanez az ember, akinek kiterjedt kapcsolatrendszere van a Kínai Kommunista Párttal. Azért osztom ezt meg a Házzal, mert azt gondolom, hogy ez a nemzeti érdek. A kötelességem mindenek előtt az ausztrál emberekhez szól, és feladatom, hogy megőrizzem Nemzetközösségünk ideáljait és demokratikus tradícióit” – mondta Hastie.

A hírt szemlézte: Őri-Kovács Márton