Blog

Pelosi támogatná Sanders jelölését

A Képviselőház elnöke, Nancy Pelosi a Demokrata Párton belüli megosztottság ellenére támogatná Sanders elnökjelölését – írja a National Review. „Azt gondolom, hogy a jelölt személyétől függetlenül nyerni fogunk a Fehér Házban, a Szenátusban és a Képviselőházban is” − nyilatkozta a képviselőnőEgy…

A Képviselőház elnöke, Nancy Pelosi a Demokrata Párton belüli megosztottság ellenére támogatná Sanders elnökjelölését – írja a National Review.

„Azt gondolom, hogy a jelölt személyétől függetlenül nyerni fogunk a Fehér Házban, a Szenátusban és a Képviselőházban is” − nyilatkozta a képviselőnő

Egy nappal korábban Chuck Schumer is Sanders mellett foglalt állást. „Sok jó jelöltünk van”, kezdte a szenátor, „egyiket sem támogatom jobban a másiknál, bármelyik jelölt megveri majd Trumpot”. 

Sanders a hetekben újra a kubai kommunizmusról tett kommentjei miatt került a kérdések kereszttüzébe. Az 1980-as években Sanders azt állította, hogy a kubai emberek azért nem támogatták a rezsim megdöntésének amerikai kísérletét, mert Castro egészségügyi ellátást és oktatást biztosított.

Ezt a véleményét aztán a CBS adásában próbálta védeni: „Elítélendő Kuba tekintélyelvi kormányzása, de ez nem jelenti azt, hogy minden rossz” − mondta Bernie a műsorban, majd megvédte Castro ‘írás-olvasás programját’ is.

Kritikával illették őt a Demokrata Párton belül többen is,:Donna Shalala floridai demokrata képviselőnő például kifejezte reményét, hogy Sanders szenátor jobban megfontolja legközelebb, mielőtt a választópolgároknak „egy gyilkos diktátor dicséretét zengi”.

Sanders vezeti jelenleg a demokrata népszerűségi listát 29.2 százalékkal, jóval a jelenleg második helyen álló Joe Biden előtt, aki 18 százalékos támogatottságot élvez.

Szemlézte: Buzási Ramóna