Blog

Sötét zárkákban kínozzák a keresztényeket Kínában, ha nem hajlandóak megtagadni hitüket

A Kínai Kommunista Párt a koronavírus időszaka alatt is folytatja azt a gyakorlatot, hogy az országban élő keresztényeket őrizetbe veszi és titkos börtönökbe zárja azokat, akik nem hajlandóak lemondani hitükről, majd addig kínozza őket, amíg ezt meg nem teszik – számol be a kommunista kormány…

A Kínai Kommunista Párt a koronavírus időszaka alatt is folytatja azt a gyakorlatot, hogy az országban élő keresztényeket őrizetbe veszi és titkos börtönökbe zárja azokat, akik nem hajlandóak lemondani hitükről, majd addig kínozza őket, amíg ezt meg nem teszik – számol be a kommunista kormány kegyetlenségéről a Daily Wire újságírója, Ryan Saavedra.

Az Open Doors International az egyik legnagyobb, üldözött keresztényeket segítő nemzetközi szervezet 2021-es jelentésében közzétette, hogy világszerte 360 millió keresztényt üldöznek hitükért. Kínában az elnyomás ellenére 97,200,000 millió keresztény él.

Az ottani keresztényüldözés évről évre súlyosbodik: az Open Doors jelentése alapján 2017 óta, mindössze négy év alatt a keresztények szemszögéből 17. legveszélyesebb országgá vált.

Az Egyesült Államok által finanszírozott Radio Free Asia nonprofit rádiónak egy szecsuáni gyülekezet tagja, fedőnevén Li Yuese számolt be arról, hogy 2018-ban a kínai állambiztonsági rendőrség a Kínai Kommunista Párt (KKP) Egyesült Front Munkaügyi Osztályának egy titkos épületében 10 hónapig tartotta fogva, miután templomában razziázott. Li Yuese-t fogsága alatt arra kényszerítették, hogy mondjon le hitéről és dolgozzon együtt fogvatartóival.

Li beszámolt arról, hogy a kínai kormány külön bizottságot állított fel a keresztények megfigyelésére. Beszélt arról is, hogy sötét zárkákba zárják be mindazokat, akik nem hajlandóak megtagadni hitüket, ahol folyamatos bántalmazásnak vannak kitéve.

Li-t közel egy évig egy ablak nélküli sötét helységben tartották, miután nem volt hajlandó keresztény hitéről lemondani. „Teljesen elvesztettem az időérzékemet. Egy hét után már aludni sem tudtam. Inkább megpróbáltam magamat megkárosítani, minthogy ők kínozzanak meg. Egy idő után inkább meghaltam volna, minthogy tovább a zárkában kelljen maradnom. Egyszer annyira elvesztettem az eszméletemet, hogy még a szememet sem tudtam kinyitni. Fogvatartóim lefogtak és beadtak valami tudatmódosító szert, hogy visszanyerjem eszméletemet” – emlékezett vissza megrázó élményeire Li.

Az Open Doors éves jelentése beszámolt róla, hogy a kínai kommunista hatóság 2018 óta még erőteljesebben korlátozza a vallásszabadságot, hiszen folyamatos megfigyelés alatt tartja a keresztény közösségeket. Függetlenül attól, hogy részesei-e az úgynevezett „Három Autonómia" Hazafias Mozgalmának (angolul: Three-Self Patriotic Movement), amelyet azért hoztak létre, hogy rákényszerítsék a Kínában élő keresztényeket arra, hogy olyan módon gyakorolják hitüket, amely egyezik a kommunista párt elveivel.


Peking nemzetbiztonsági fenyegetésként tekint az „illegális gyülekezetekre és házi csoportokra”, amelyek nem hajlandóak a párt elveit követni és még a biblia online árusítását is betiltotta.

 

A Daily Wire korábban beszámolt arról is, hogy Kína Linfen településén a helyi hatóságok arra utasították a kormányzókat, hogy távolítsák el a település közterein, de még az otthonokban levő keresztény vallási szimbólumokat és képeket is. A felszólítás után számos keresztet és jelképet lecseréltek kommunista diktátorok portréira. Azok, akik engedelmeskedtek a parancsnak és otthonaikban leszedték a keresztény szimbólumokat szociális támogatásban részesültek, azonban azoktól minden állami támogatást megvontak, akik megtagadták az utasítást. Emellett a helyi hatóságok betörtek a parancsot nem végrehajtó keresztények házaiba és erőszakosan tették meg azt, amire ők nem voltak hajlandók.

Szemlézte: Morvay Sáron