Blog

Oroszország nyújt menedéket a woke amerikai áldozatainak – egyre többen hagynák el az USA-t

Falut épít Oroszország a woke elől menekülő amerikai és kanadai konzervatívoknak. Eddig már 200 család jelezte, hogy ideológiai okokból élne a lehetőséggel, a munkálatokat várhatóan jövőre kezdik el. Valóban ekkora lenne a baj Amerikában?

Falut épít Oroszország a woke elől menekülő amerikai és kanadai konzervatívoknak. Eddig már 200 család jelezte, hogy ideológiai okokból élne a lehetőséggel, a munkálatokat várhatóan jövőre kezdik el. Valóban ekkora lenne a baj Amerikában?

Egyre nagyobb teret nyer az Egyesült Államokban és Kanadában a woke-mozgalom, melyben Joe Biden amerikai elnök is jelentősen közrejátszik.

Számos konzervatív családban kelt aggodalmat a többi között a drag queenek megjelenése a gyermekeik iskoláiban, a gendersemleges nevelés térnyerése, a többneműség, illetve a Z generáció megnyerésére szolgáló transznemű emberekkel elkészített világvállalatok kampányfilmei is.

Ez csupán csak néhány példa a sok közül, melyek rombolják a konzervatív hagyományokat és szabadságot, ezzel hatalmas bajba sodorva a nyugati civilizációt. Ezt hangsúlyozta Donald Trump az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke is a 2023. május 4-én és 5-én tartott CPAC Hungary konferenciáján tartott online beszédében.

Nem csoda tehát, hogy több amerikai család is menekülne a kilátástalannak tűnő helyztből, egy olyan országba, amely még mindig kitart a ,,hagyományos értékek mellett”.

Itt jön a képbe Oroszország, a magát évek óta a nyugati liberalizmussal szembe állító, a konzervtív értékek bástyájaként pozícionáló állam.

Timur Beszlangurov, a moszkvai VISTA bevándorlási ügyvédi iroda partnere szerint körülbelül 200 amerikai család tervez kivándorolni Oroszországba. Itt többnyire hagyományos katolikus családok jöhetnek szóba, akik Beszlangurov szerint ,,nagyon erősen hisznek abban a próféciában, hogy Oroszország marad az egyetlen keresztény ország a világon.” A hírről, mely szerint a kelet menti meg a konzervatív hagyományokat, számos médium beszámolt a Twitteren. Bejegyzéseik hatalmas érdeklődésről adnak tanúbizonyságot. 

Annak ellenére, hogy Moszkva az orosz-ukrán háború miatt nyíltan szemben áll az amerikai kormánnyal,

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, számos olyan ügyet karolt fel az utóbbi időben, mely sok nyugati konzervatív értékrendjének is megfelel.

Több olyan törvényt írt alá, mely korlátozza az LMBTQ- jogokat. Ilyen többek között a transzneműek kitoloncolására vonatkozó, vagy a nemi átalakítást és pedofíliát propagáló médiamegjelenések elleni törvény.

Ha a falu megépülése és az átköltözési program sikeresnek bizonyul, az nagyban növelheti az országba történő beutazások számát, amely az utóbbi évek csökkenését követően most enyhe növekedést mutat. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat 17%-os növekedést regisztrált az Oroszországba irányuló a 2023. január-márciusi időszakban a tavalyi év azonos időszakához képest. A beutazók száma 2,78 millióról 3,27 millióra növekedett. Az uniós állampolgárok 11,8%-kal több, összesen 113 900 látogatást tettek, ami a 2022 első negyedévi 101 900 látogatáshoz képest növekedést jelent. Ha a ,,faluprogram” beindul, az az amerikai beutazások számát is jelentősen növelheti.

oroszfalu_digram.jpg

Habár a falu hivatalos meghirdetése még várat magára, a regionális kormány jóváhagyta a terveket és már megvannak azoknak a családoknak a nevei is, akik első körben költöznének be a konzervatív paradicsomba.

Hogy az egész ötletből lesz-e valami, azt még nem tudni. A cikk és maga az orosz próbálkozás ugyanakkor jól mutatja, hogy milyen, elsőre meglepőnek tűnő frontokon is zajlik a nagyhatalmi vetélkedés Moszkva és Washington között az információs háborút illetően is.

Szemlézte: Udvardi Anna

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon