Blog

A Biden adminisztráció minden erejével a magzatok védelme ellen harcol

A Biden-kormány mindent megtesz azért, hogy visszavonják az új texasi, életpárti abortusztörvényt, melynek értelmében tilos végrehajtani abortuszt a terhesség hatodik hetétől, mikor már a magzat szívverése egyértelműen észlelhető. 

A Biden-kormány mindent megtesz azért, hogy visszavonják az új texasi, életpárti abortusztörvényt, melynek értelmében tilos végrehajtani abortuszt a terhesség hatodik hetétől, mikor már a magzat szívverése egyértelműen észlelhető.

A texasi abortusztörvény sokak szerint az Egyesült Államok „legszigorúbb” terhességmegszakításra vonatkozó jogszabálya. A liberális baloldal a Biden-adminisztrációval az élén világossá tette a tiltakozásával, hogy számára elfogadhatatlan a legkiszolgáltatottabb magzatok életének védelme, hiszen az szembe megy a terhességmegszakítással, mely szerintük a „nők alapvető joga”.

Biden sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a magzati élet védelmét szolgáló texasi törvény „példátlan támadás a nők egyetemes jogára nézve”. Az amerikai elnök a következőképpen folytatta mondandóját: „Azért lettem elnök, hogy létrehozzam a ’Genderpolitikai tanácsot’ melynek fő célja, hogy reagáljon, ha ilyen ’súlyosan’ megsértik a női jogokat”.

Az elnök ezután felszólította az egészségügyi minisztériumot arra, hogy mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a texasi nők 6 hetes terhesség után is igényelhessenek abortuszt. 

Annak ellenére, hogy Biden korábban azt vallotta, hogy az élet a fogantatástól kezdődik, mára már nem meglepő módon e téren is a liberális baloldal döntés-párti álláspontját tartja mérvadónak.

 

Az elnök hadüzenetére gyors válasz érkezett: a napokban az amerikai igazságügyi miniszter, Merrick Garland ugyanis beperelte Texast „alkotmányellenes abortusztörvénye miatt”. Bejelentésében a következő fenyegető felhívást intézte az amerikaiak felé:

Politikai nézeteitől függetlenül minden amerikainak tartania kell attól, hogy ilyen és ehhez hasonló törvényt hozzon, mellyel megsemmisíti az Egyesült Államok alkotmányát. 

Az amerikai liberális baloldal prominens tagjai csatlakoztak a texasi törvény bojkottálásához. Az egyik legmegdöbbentőbb reakció a botrányos kijelentéseiről híres Alexandria Ocasio Corteztől származott, aki azt állította, hogy

a törvény meghozatala „a ’megerőszakolás kultúrájának’ bizonyítéka és a ’menstruáló emberek’ – vagyis nők – elleni támadás.

Ocasio Cortez továbbá külön felhívta a figyelmet arra, hogy a texasi törvény nem csak a nők elleni támadás, hanem a transznemű és a többi LMBTQ+ ember számára is súlyos fenyegetést jelent.  A bojkotthoz emellett a Twitteren „#BansOffOurBodies” hastaggel elhíresült számos híres színész és celeb is csatlakozott.

Az amerikai képviselőház elnöke, Nancy Pelosi szintén súlyosan alkotmányellenesnek és az egészségügyi szolgáltatókkal szembeni legnagyobb támadásnak nevezte a törvényt, valamint kijelentette, hogy a képviselőház szünete után, szeptember 20-án szavazni fognak a kaliforniai képviselő, Judy Chu törvényjavaslatáról mely alapján az abortusz minden ember alapvető joga. Az amerikai baloldal hisztérikus kifakadása a texasi abortusztörvényre ismét nyilvánvalóvá tette, hogy

a döntéspárti oldal a terhességmegszakításról szóló viták során csak a nők szemszögéből közelít és nem foglalkozik a magzatokkal, akik számára az abortusz az élettől való teljes megfosztást jelenti.

Az amerikai baloldal kegyetlen és szigorú törvényeknek állítja be az életvédő rendelkezéseket, mivel azok az abortuszhoz a védtelen magzat irányából közelítenek.

Szemlézte: Sugár Sáron