Vendégkutatók

Jeffrey Kaplan

Jeffrey Kaplan

Állandó Vendégkutató

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának vendégprofesszora, 20 könyvet írt vagy szerkesztett, és több mint 90 referált cikket és antológiai fejezetet publikált. Legfrissebb monográfiája 2019-ben a Routledge kiadásában Apocalypse, Revolution and Terrorism: From the Sicari to the American Revolt Against the Modern World címmel jelent meg. A Radical Religion and Violence: Theory and Case Studies című könyv írója, a Terrorism and Political Violence akadémiai folyóirat szerkesztője.

Rod Dreher

Rod Dreher

Vendégkutató, 2021. április

Rod Dreher, író, a The American Conservative magazin főszerkesztője. Írásai a vallás, kultúra és politika összekapcsolódására fókuszálnak. Rod rovatvezető a New York Post, a Dallas Morning News, és National Review újságoknál. Könyvei közül kettő - The Benedict Option (2017), továbbá The Little Way of Ruthie Leming (2013) - New York Times bestseller. Emellett nagy volumenű írásai jelentek meg Dante Alighieriről és a hagyományos konzervativizmusról a modern világban. Dél-Louisianában él feleségével és két gyermekével. Rod ortodox keresztény. Legutóbbi New York Times bestseller műve - Live Not By Lies: A Manuel for Christian Dissidents - magyar nyelven nálunk tett látogatása alatt jelenik meg.

Douglas Murray

Douglas Murray

Vendégkutató, 2020. november

Konzervatív brit szerző, újságíró, politikai kommentátor. 2007-ben alapította meg a Társadalmi Összetartás Központját, amely aztán a Henry Jackson Társasághoz csatlakozott, ahol 2011 és 2018 között társigazgató volt. 2000 óta a The Spectator munkatársa, 2012 óta pedig a magazin szerkesztője. Rendszeresen írt számos más lapnak, mint például a The Wall Street Journal, a The Times, a The Sunday Times, a The Sun, a The Evening Standard és a The New Criterion. Rendszeres munkatársa a National Review-nak, a Standpoint magazin rovatvezetője megalapítása óta.

Charles Crawford

Charles Crawford

Vendégkutató, 2020. október

2007 végén vonult nyugdíjba a Külügyi és Nemzetközösségi Hivataltól, miután majdnem három évtizedet töltött az Egyesült Királyság diplomáciai szolgálatában. Charles Crawford jelentős tapasztalattal rendelkezik a hidegháború utáni oroszországi, FÁK és Lengyelország átmeneti folyamatának diplomáciai és politikai vonatkozásaiban, valamint a korábbi Jugoszlávia tekintetében. Jelenleg magán tanácsadói karriert folytat, a személyes kommunikációs technikákra és a tárgyalásokra, illetve a mediációra összpontosítva.