Vendégkutatók

Prof. Jeffrey Kaplan

Prof. Jeffrey Kaplan

Kiemelt Vendégkutató

Az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának vendégprofesszora, 20 könyvet írt vagy szerkesztett, és több mint 90 referált cikket és antológiai fejezetet publikált. Legfrissebb monográfiája 2019-ben a Routledge kiadásában Apocalypse, Revolution and Terrorism: From the Sicari to the American Revolt Against the Modern World címmel jelent meg. A Radical Religion and Violence: Theory and Case Studies című könyv írója, a Terrorism and Political Violence akadémiai folyóirat szerkesztője.

Dr. David Lloyd Dusenbury

Dr. David Lloyd Dusenbury

Visiting Senior Fellow, 2021. szeptember

D. L. Dusenbury eszmetörténész. A Leuveni Egyetemen filozófiai doktorátust szerzett, és legutóbb kutatói ösztöndíjat nyert el a Jeruzsálemi Héber Egyetemen. Könyvei többek között, a Platonic Legislations (2017) és a The Innocence of Pontius Pilate (2021). Európában széles körben tartott előadásokat filozófia, vallás, jog és eszmetörténet témáiban. Esszéi és kritikái megjelentek a The Times Literary Supplement, a Corriere della Serra, az American Affairs és más kulturális és politikai folyóiratokban. 

Dr. Calum T. M. Nicholson

Dr. Calum T. M. Nicholson

Vendégkutató, 2021. július

Dr. Calum Nicholson a Cambridge-i Egyetemen szerzett diplomát társadalomantropológiából, migráció tanulmányokból mesterdiplomát az Oxfordi Egyetemen, majd doktori címet szerzett társadalomföldrajzból. Korábban az Oxfordi Egyetem vendégkutatójaként dolgozott, és a brit parlament kutatójaként is tevékenykedett. Szakember és tanácsadó az „éghajlatvándorlásról”, valamint a közösségi média történelmi jelentőségéről. Jelenleg a nemzetközi fejlődésről, a nemzetközi migrációról és a közösségi média hatásáról oktat tanfolyamokat a Cambridge-i Egyetemen. Emellett számos társadalmi, politikai és kulturális kérdésben ír és beszél különböző üzletek számára, többek között a The Economic Standard, az The New Humanist és az osztrák Közgazdasági Központ számára Bécsben.

Rod Dreher

Rod Dreher

Vendégkutató, 2021. április

Rod Dreher, író, a The American Conservative magazin főszerkesztője. Írásai a vallás, kultúra és politika összekapcsolódására fókuszálnak. Rod rovatvezető a New York Post, a Dallas Morning News, és National Review újságoknál. Könyvei közül kettő - The Benedict Option (2017), továbbá The Little Way of Ruthie Leming (2013) - New York Times bestseller. Emellett nagy volumenű írásai jelentek meg Dante Alighieriről és a hagyományos konzervativizmusról a modern világban. Dél-Louisianában él feleségével és két gyermekével. Rod ortodox keresztény. Legutóbbi New York Times bestseller műve - Live Not By Lies: A Manuel for Christian Dissidents - magyar nyelven nálunk tett látogatása alatt jelent meg. 

Erik Tegnér

Erik Tegnér

Vendégkutató, 2021. május

Erik Tegnér, francia riporter és producer, a „Livre Noir” konzervatív média alapítója. Továbbá társ alapítója a Jobboldal Gyülekezete eseménynek Marion Maréchal és Eric Zemmour-ral együtt. A sajtóban 2017 óta jelen van (CNEWS, BFM TV, Sud Radio, FIGARO, Current values, Incorrect). A Republikán párt múltbeli tagja, a Livre Noir-on keresztül sok francia magazinnak dolgozik- mint PR-os. Olyan politikai jelenségeket jelentett meg , mint Marion Maréchal, Eric Zemmour, David Lisnard, továbbá Nicholas Sarkozy bizalmasa, Claude Guéant. Könyvet ír Magyarországról és Orbán Viktorról, valamint dokumentumfilmet készít Magyarországról.

Douglas Murray

Douglas Murray

Vendégkutató, 2020. november

Konzervatív brit szerző, újságíró, politikai kommentátor. 2007-ben alapította meg a Társadalmi Összetartás Központját, amely aztán a Henry Jackson Társasághoz csatlakozott, ahol 2011 és 2018 között társigazgató volt. 2000 óta a The Spectator munkatársa, 2012 óta pedig a magazin szerkesztője. Rendszeresen írt számos más lapnak, mint például a The Wall Street Journal, a The Times, a The Sunday Times, a The Sun, a The Evening Standard és a The New Criterion. Rendszeres munkatársa a National Review-nak, a Standpoint magazin rovatvezetője megalapítása óta.

Charles Crawford

Charles Crawford

Vendégkutató, 2020. október

2007 végén vonult nyugdíjba a Külügyi és Nemzetközösségi Hivataltól, miután majdnem három évtizedet töltött az Egyesült Királyság diplomáciai szolgálatában. Charles Crawford jelentős tapasztalattal rendelkezik a hidegháború utáni oroszországi, FÁK és Lengyelország átmeneti folyamatának diplomáciai és politikai vonatkozásaiban, valamint a korábbi Jugoszlávia tekintetében. Jelenleg magán tanácsadói karriert folytat, a személyes kommunikációs technikákra és a tárgyalásokra, illetve a mediációra összpontosítva.