Vendégkutatók

Jeffrey Kaplan

Jeffrey Kaplan

Állandó Vendégkutató

Az Óbudai Egyetem Biztonsági és Biztonsági Tudományok Doktori Iskolájának vendégprofesszora, 20 könyvet írt vagy szerkesztett, és több mint 80 referált cikket és antológiai fejezetet publikált. Tanított a Közel-Kelet, Dél- és Kelet-Ázsia számos országában, valamint a terrorizmus és a politikai erőszak és a terrorizmus perspektíváinak végrehajtó testületében dolgozik.

Douglas Murray

Douglas Murray

Vendégkutató, 2020. november

Konzervatív brit szerző, újságíró, politikai kommentátor. 2007-ben alapította meg a Társadalmi Összetartás Központját, amely aztán a Henry Jackson Társasághoz csatlakozott, ahol 2011 és 2018 között társigazgató volt. 2000 óta a The Spectator munkatársa, 2012 óta pedig a magazin szerkesztője. Rendszeresen írt számos más lapnak, mint például a The Wall Street Journal, a The Times, a The Sunday Times, a The Sun, a The Evening Standard és a The New Criterion. Rendszeres munkatársa a National Review-nak, a Standpoint magazin rovatvezetője megalapítása óta.

Charles Crawford

Charles Crawford

Vendégkutató, 2020. október

2007 végén vonult nyugdíjba a Külügyi és Nemzetközösségi Hivataltól, miután majdnem három évtizedet töltött az Egyesült Királyság diplomáciai szolgálatában. Charles Crawford jelentős tapasztalattal rendelkezik a hidegháború utáni oroszországi, FÁK és Lengyelország átmeneti folyamatának diplomáciai és politikai vonatkozásaiban, valamint a korábbi Jugoszlávia tekintetében. Jelenleg magán tanácsadói karriert folytat, a személyes kommunikációs technikákra és a tárgyalásokra, illetve a mediációra összpontosítva.