Gyakornoki program

Danube Institute gyakornoki és ösztöndíj program - 2023 áprilistól decemberig

Ha érdekel a külpolitika, Magyarország nemzetközi kapcsolatrendszere és geopolitikai térben elfoglalt helye, akkor itt a helyed!

A Danube Institute jelentkezőket vár 2023 áprilisában induló, fizetett gyakornoki programjára. A program során a résztvevők betekintést nyerhetnek az Intézet működésébe, részt vehetnek annak programjain, kommunikációs és szervezési folyamataiban, valamint szerkeszthetik blog oldalát. Ezen kívül jobban megérthetik a Magyarországgal kapcsolatos nemzetközi folyamatokat, fejleszthetik kritikai gondolkodásukat, valamint megmutathatják kommunikációs, elemzői és újságírói énjüket.

A program során a résztvevők feladata az idegennyelvű portálok cikkeit szemléző Danube Institute Blog szerkesztése, az Intézet kutatói vagy kommunikációs csapatának munkájában való részvétel, valamint az Intézet programjainak, konferenciáinak előkészítő és helyszíni segítése.

A program során az abban részt vevők havi rendszerességű ösztöndíjban részesülnek. A gyakornoki program részmunkaidős elfoglaltságot jelent.

 

Követelmények:

- Külpolitika iránti érdeklődés

- Magyar és az angol nyelv magas szintű ismerete írásban és szóban (További releváns idegennyelv-ismeret előnyt jelent.)

- Kiemelkedő kommunikációs készségek

- Kreativitás, önállóság és csapatmunka iránti nyitottság

- Proaktivitás

 

Jelentkezni az alábbi dokumentumok egyidejű elektronikus benyújtásával lehetséges:

- Angol nyelvű fényképes önéletrajz

- Magyar nyelvű motivációs levél (max. 2500 karakter terjedelemben)

- Angol nyelvű esszé az alábbi témák egyikéből (max. 2500 karakter terjedelemben, olvasmányos stílusban)

o Nemzetek Európája vagy Európai Egyesült Államok?

o Az amerikai elnökválasztási kilátások

o Felemelkedhet-e békésen Kína?

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumokat az alábbi e-mail címre várjuk: info@danubeinstitue.hu 2023. április 7-ig, PDF-formátumban.