Blog

A Cartoon Network is felszállt a woke-vonatra

Újabb utas csatlakozott a woke-vonathoz, a Cartoon Network is jegyet váltott az LMBTQ-őrület egyre nagyobb népszerűségnek örvendő járatára – írja a Daily Wire.

Újabb utas csatlakozott a woke-vonathoz, a Cartoon Network is jegyet váltott az LMBTQ-őrület egyre nagyobb népszerűségnek örvendő járatára – írja a Daily Wire.

A csatorna tervei szerint az egyik legnépszerűbb gyerekeknek szóló műsoruk, a Macitesók (,,We Baby Bears”) következő, a pride hónap alkalmából kiadott részében két nem-bináris karakter is feltűnik majd: egy doboz és egy papagáj. A csatorna nagy örömmel jelentette be az új részt. 

A rajzfilm alapvetően a 6 év feletti kisgyermekeket jelöli meg célközönségéül. A Polly új csapata ("Polly's New Crew") című LMBTQ-t propagáló epizód a pride hónap során, július közepén jelenik majd meg.

A szóban forgó részről elérhetővé vált egy előzetes videó, melyben bemutatkoznak az új szereplők és azonosítják névmásaikat. Mindkét karakter semleges, ők/őket (they/them) névmással jelöli meg magát.

 

A csatorna az új epizóddal kapcsolatban kiadott közleményében elsősorban néhány stábtag ő/ők névmással való coming out-jára tekintettel magyarázta a non-bináris karakterek megjelenítését a gyerekek képernyőjén. A műsor készítői fontosnak tartják, hogy lehetőséget biztosítsanak az ,,LMBTQ-tehetségek” számára, ezzel is színesítve a csatorna brandjét és erősítve az elfogadást.

Annak ellenére, hogy a Cartoon Network korábban egyfajta figyelmeztetésképpen jelezte a szülők felé, hogy két nem bináris karaktert és a névmások használatáról szóló tartalommal átszőtt epizódot fognak bemutatni, sokakban keltett felháborodást az új rész.

A legtöbben azt kifogásolták, hogy egy elsősorban kisiskolás gyerekek számára készített produkció keretein belül próbálja a csatorna erősíteni az elfogadást.

Teljesen rendben van, ha ki szeretnének állni a mozgalom mellett, kissé aljas húzás azonban, hogy ilyen direkt módon, a legbefolyásolhatóbb korosztály, vagyis a gyerekek ,,felhasználásával” igyekeznek ezt elérni.

Egyre több szülő van, aki szeretné megóvni kisgyermekét az LMBTQ befolyásától. Nem könnyíti meg a helyzetüket az, hogy előzetesen tájékozódniuk kell a gyermekük által kedvelt mesék ,,újdonságairól”, vagy éppen le kell tiltaniuk őket egy-egy epizódról a nem kívánt tartalmak miatt. Ahogy idősödnek a gyerekek, ígyis-úgyis eljut hozzájuk is a gender-őrület, így mondhatni teljesen felesleges erőltetett módszerekkel informálni, befolyásolni őket.

Nem csak a szülők, több social media platform is hangot adott negatív véleményének. A Libs of TikTok szerint a rajzfilm az LMBTQ-ideológia népszerűsítésének legújabb példája, mely az érzékenyítésen keresztül igyekszik "a gyerekeidre vadászni". A platform meg is osztotta twitter olalán az ominózus epizód egy részletét: 

Akadnak sokan azonban, akik kiállnak az LMBTQ-mozgalom mellett, ők teljes értetlenséggel állnak az epizódot kifogásolók véleménye előtt. Ilyen és ehhez hasonló posztokban adtak hangot véleményüknek. 

Részben igazat lehet adni nekik is, azonban úgy látszik, a két ,,oldal” véleménye elsiklik egymás mellett. Amit az LMBTQ-t támogatók nem vesznek figyelembe, hogy

a legnagyobb problémát a szülők szemében nem is a gender jelenség létezése okozza, hanem az, hogy egyszerűen úgy érzik, ez nem tartozik a gyerekekre, nem feladatuk még ezzel foglalkozni.

Valóban fontos segíteni az elfogadást és azt, hogy merjenek az emberek változtatni, hangot adni annak, hogy kik is ők, erre azonban nem a gyerekek érzékenyítése a helyes megoldás.

Nem ez az első eset, hogy egy csatorna műsoraival hozzájárul a gyermekek érzékenyítéséhez. Az LMBTQ-propaganda már a Disney-nél is több ízben felütötte a fejét, a pride hónap alkalmából rendezett online műsort Nina West drag queen vezette. Nagy kérdés, hogy az egyre több felháborodást kiváltó tartalom hogyan hat majd a csatornák jövőjére, párhuzamba állítva azzal, hogy sok olyan vállalat van, amely befektetései során előtérbe helyezi azokat, akik kiállnak az LMBTQ mellett és tesznek a szélesebb elfogadásért.

Szemlézte: Udvari Anna

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon