Blog

A gyermekek a legnagyobb elszenvedői a baloldal kultúrharcának

Orvosi úton történő nemváltás, hormonkezelések, iskolákban előadott progresszív tanok – ezt teszi a woke-ideológia a gyerekekkel, akik így elsőkézből szenvedik el a baloldali kultúrharcot. A helyzetet, illetve a gyermekekre leselkedő veszélyeket a National Review hasábjain Madeleine Kearns mutatja…

Orvosi úton történő nemváltás, hormonkezelések, iskolákban előadott progresszív tanok – ezt teszi a woke-ideológia a gyerekekkel, akik így elsőkézből szenvedik el a baloldali kultúrharcot. A helyzetet, illetve a gyermekekre leselkedő veszélyeket a National Review hasábjain Madeleine Kearns mutatja be az Egyesült Államok szemszögéből.

Kearns cikkében hangsúlyozza: a baloldal által létrehozott „Gondoljunk a gyerekekre!” szlogen közel sem állja meg a helyét, hiszen az olyan rendeletek – mint például a fegyvertartás vagy az egészségügyi úton történő nemváltás – nem akadályozzák meg, hogy a gyermekek biztonsága méginkább előtérbe kerüljön. A valóság az, hogy pont az ellenkezőjét idézik elő.

A szerző aláhúzza: a nemváltás nem életmentő beavatkozás, ahogy azt az aktivisták beállítják, hanem „vakmerő kísérletezés” mindenkivel szemben, aki ennek az eljárásnak aláveti magát. A Brit Közegészségügyi Szolgálat is – amely nyomásra végül bezárta a fiatalokkal foglalkozó gender-klinikáit – immáron bevallotta:

keveset tudni a hormonkezelések, vagy a pubertásblokkolók hosszútávú mellékhatásairól.

Annyit viszont biztosan tudni lehet, hogy ezen gyógyszerek súlyos szervi károkat idézhetnek elő, valamint a növekedési folyamatot is lassítják.

Az Egyesült Államokban mindezek ellenére még mindig engedélyezett a pubertásblokkolók alkalmazása – például Texas államban, ahol az orvosok - már akár egy konzultáció után - nyolcéves gyermekeknek írnak fel „nem-megerősítő” pubertásblokkolókat.

A már említett súlyos mellékhatásokon felül a hormonok fogyasztói immáron az ellenkező nem hormonjaival is rendelkezni fognak, amely meddőséghez is vezethet. Sokan például, akik fiatalkorukban nemet váltottak, de időközben ráeszméltek hogy hibát követtek el, majd „visszaváltottak” eredeti nemükre, hasonló panaszokról számolnak be: a már kiskortól jelen lévő hormonterápia olyan testi változásokat idézett elő – mint például az arcszőrzet, a mélyebb hangtónus vagy a kopaszság – amelyek nagymértékben megnehezítik jelenlegi életüket.

Elsősorban a család, és a szülők teremtik meg azt a közeget, ahol a gyerekek a megfelelő érzelmi támogatás mellett tudnak felnőni. És ez nem a tanárok, vagy az aktivisták feladata.

Azonban, a progresszív ideológiák, aláásva a család és a szülők szerepét, pontosan erre törekszenek – direkt módon juttatva így el a gyerekekhez tanaikat.

Éppen ezért hozta meg Ron DeSantis, Florida kormányzója a Parental Right In Education/Don’t Say Gay Bill-t, vagyis a Szülői jogok az oktatásban törvényt, amely megakadályozza azt, hogy a kiskorú gyerekeket úgy kezeljék az iskolákban – a szülők tudta nélkül – mintha az ellenkező nemhez tartoznának.

A szerző kiemeli: a woke-ideológia az „egyenlőség” jegyében még az alapvető készségek szintjén is utat tört magának: Ontarioban például már nem érvényes az erőszak elleni zéró tolerancia, sőt, már a gyermekeket sem helyezik külön csoportokba képességeik alapján. Ugyanez a helyzet áll fenn akkor is, amikor például a gyerekek egy egyszerű matematikai egyenlet megoldásánál már a fehér felsőbbrendűségbe botlanak.

Kearns szerint a gyermekkor elsősorban a fejlődés és a tanulás időszaka kellene, hogy legyen, azonban ez felettébb nehéz úgy, hogy a baloldal folyamatosan feláldozza őket kultúrharcában.

Szemlézte: Nyilas Sára

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon