Blog

A média viszi előre a woke forradalom ügyét

A radikalizmust normává tették a progresszívek, és démonizálják azokat az embereket, akik nem így tesznek - írja Rod Dreher az American Conservative hasábjain.

A radikalizmust normává tették a progresszívek, és démonizálják azokat az embereket, akik nem így tesznek - írja Rod Dreher az American Conservative hasábjain.

A média megváltozó nyelvezetéről írt cikket Rod Dreher az American Conservative-ban. A budapesti tartózkodásáról hazájába visszatérő szerző kifejti: a médiában dolgozó progresszívek egy évtizeddel ezelőtt kezdték a hétköznapi emberi tapasztalatokat előítéletes nyelvezettel leírni. Ez a folyamat most is zajlik.

Dreher szerint a progresszív elitek nem is értik meg, mit csinálnak. A radikalizmust normává tették, és démonizálják azokat az embereket, akik nem így tesznek. Ezzel viszont

a démonizáltaknál érik el azt, hogy radikálisabb pozíciókat vegyenek föl.

A szerző Magyarország példáját hozza fel: itt egy jobbára szekuláris társadalom egyébként szociálisan konzervatív nézeteket vall. Az EU azonban "pofozza" Magyarországot, mert Budapest szabályozni akarja a gyerekek hozzáférését a szexualizált tartalmakhoz.

Dreher úgy látja, a vezető progresszívek ilyen módszerekkel érik el azt, hogy a konzervatívokat jobbra tolják. Felemlegeti az MCC fesztiválján való vitáját a magyar Krekó Péterrel - Dreher szerint a magyar liberálisok nem látják, mennyire radikalizálódott Amerika. Rod Dreher tudja, hogy nehéz harc következik, de azt mégis meg kell harcolni, akár a föld alatti ellenállást is vállalva. Ha az ember az angol nyelvű médiában él, könnyen eltompulhat az őrültségben, de

amikor magyarokkal beszél minderről, akkor realizálja, hogy ami Amerikában történik, egyáltalán nem normális.

"A tengeren túl élve pár hónapot még inkább ráébredtem, hogy az amerikaiak azt hiszik, hogy ami rossz máshol történik, az nem történhet meg náluk".

Szemlézte: RG