Blog

A woke kisebbség zsarnoksága uralja az USA-t

Hová jutott, hol tart most Amerika? Jeff Sessions amerikai republikánus politikus, korábbi szövetségi főügyész az American Conservative folyóirat gáláján készített számvetést az Egyesült Államok állapotáról.

Hová jutott, hol tart most Amerika? Jeff Sessions amerikai republikánus politikus, korábbi szövetségi főügyész az American Conservative folyóirat gáláján készített számvetést az Egyesült Államok állapotáról.

Mint Sessions emlékeztet, a folyóirat 19 évvel ezelőtti indulásakor a szerkesztők azt írták: "Hisszük, hogy a konzervativizmus a legtermészetesebb politikai irányzat, ami a szokásokhoz, a családhoz és az istenhithez történető ragaszkodáson alapul. És hisszük, hogy az igazi konzervativizmus támogatja a létező intézményeket és erkölcsöket."

A volt főügyész visszaemlékezik arra, hogy amikor a hatvanas években egyetemre járt, azt hallotta, hogy az ifjúság identitásválságban van; de ő erre azt mondta akkor, ő nincs identitásválságban, ő tudta magáról, kicsoda: Jeff Sessions, az alabamai Hybartból. Sessions szerint ugyanakkor a világ ma jobban mozgásban van, és keményen kell dolgozni azért, hogy a hagyományos identitást és önbizalmat megerősítsék az emberekben.

Úgy látja, a konzervatív ethosz elválaszt minket a radikálisoktól és totalitáriusoktól, akik hatalmat, kontrollt akarnak, és alávetnék azokat, akik nem értenek velük egyet.

Gőgjük és önteltségük oda vezet, hogy saját nézeteik és értékeik a helyesek, igazak és parancsolóak. Szerintük a végcél igazolja az eszközöket. "De tudjuk, hogy szabályok és eljárások nélkül nincsen jog. És a jog uralma nélkül nincs biztonság, nincs magántulajdon és nincs szabadság" - folytatja Sessions.

Kifejti: "A mi konzervativizmusunk nem ideológia. Ez egy világnézet. Nem parancsol, de vezet, a szabadságon, a történelmen, a tapasztalatokon és az intellektuális kérdezésen keresztül." A konzervativizmus alázatossága abban gyökerezik: tudjuk azt, hogy nem tudunk mindent. Mi magunk is hibákkal rendelkezünk. Bukott lények vagyunk, akik tudnak elődjeiktől tanulni. Tudjuk azt is, hogy a bölcsesség nem az elméletből származik, hanem évszázadok őszinte tapasztalataiból, melyek során az emberiség sok mindent kipróbált már. Ez az örökség nincs elzárva előlünk - ezek a hagyományok és hitrendszerek, amiket megörököltünk. Az pedig még külön szerencsés, teszi hozzá Sessions, hogy olyan nemzedék vagyunk, akire az elődjei alkotmányon alapuló rendszert hagytak hátra, ami elismeri az emberi gyengeségeket és a hatalomvágy veszélyeit. "Most, Biden korában jó, hogy az embereknek van vétójoguk - ahogy 2016-ban is tettek és ahogy remélhetőleg újra tenni is fognak" - folytatja Sessions.

Jeff Sessions ezek után az Amerikába érkező bevándorlás fontos kérdéseiről és a lehetséges válaszokról beszél előadásában, majd a külpolitika kerül sorra: "Nagyívű eszméink vannak, és pozitív világvezetők akarunk lenni, de nem lehetünk a világ rendőrei. Nem oldhatunk meg minden problémát a világ minden sarkában." Sessions szerint a "jó szándék" nem elegendő,

egy nagy nemzetnek realista vezetőkre és képviselőkre van szüksége, akik jó döntéseket tudnak hozni, és akik nem kezdenek olyan akciókba, amik többet ártanak, mint használnak nekünk.

Sessions ezután a szabadkereskedelmi politikáról és a bűnözési helyzetről beszél előadásában, majd záró gondolataihoz érkezik. Úgy látja, ma a progresszívek uralnak számos hatalmas intézményt az országban, a kormányzattól a tudományos életen át a médiáig és az üzleti élet nagy részéig. Az amerikai emberek azonban konzervatívok és realisták. Van józan eszük. Az amerikaiak jogszerű bevándorlási rendszert akarnak, ami a nemzeti érdeket szolgálja. Nem akarják eltörölni a határokat és az állampolgárságot, nem akarják a szuverenitást meggyengíteni. Erős Amerikát akarnak, amelyek önmérsékletet tanúsítva, bölcsen és realistán cselekszik. Ez is helyes, és ez is konzervatív hozzáállás - teszi hozzá Jeff Sessions.

Végül leszögezi: nem a hétköznapi emberek, hanem az elitek tévedtek, és ők vannak kisebbségben.

Ma Sessions szerint a kisebbség zsarnoksága áll fenn, akik el akarják nyomni a többség nézeteit. A konzervatívok intellektuális teljesítményei nélkül a balosok tovább dominálnák az egész közéletet - ezért van szükség a velük való szembeszállásra.

Szemlézte: RG

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon!