Blog

Amerika a fajgyűlöletben gyökerezik a CNN kommentátora szerint

A CNN fekete szakértője, Nina Turner szerint Amerika „fajgyűlöletben gyökerezik” és „megváltásra szorul”.

A CNN fekete kommentátora, Nina Turner érdekes, de valójában nem meglepő módon reagált Donald Trumpnak a Demokrata Párt konvencióját (elnökjelölt-állító kongresszusát) ekéző megjegyzéseire Anderson Cooper, a CNN népszerű politikai elemzőjének műsorában augusztus 21-én.

Trump előzőleg azt mondta republikánus hallgatóságának a virginiai Arlingtonban, hogy a demokraták az USA történelmének „legsötétebb, legborúlátóbb, és legdühösebb konvencióját” tartották meg, hozzátéve: „Négy napon keresztül mást sem csináltak, mint támadták Amerikát, egy rasszista, rettenetes országnak festve le, melyet meg kell váltani”.

Cooper szerint nem meglepő, hogy Trump ezt mondta, majd megkérdezte Turnert, ő hogyan látja ezt a dolgot. Cooper nem kis döbbenetére Turner hosszú és kissé inkoherens monológba kezdett, melynek az elején kijelentette, hogy az ország bizony valóban megváltásra szorul.

„Ez az ország rasszista. Rasszista gyökerei vannak. Amikor a bevándorlás történetéről beszélünk, az nem valami kellemes kép. Ez egy olyan ország, amely a rabszolgasorba taszított afrikaiak és a már ezen a földön született afroamerikaiak generációinak a hátán, vérén, verítékével és könnyeivel épült fel. Ez egy olyan nemzet, amely a földjét a bennszülöttektől lopta el.”

A szerző hozzátette, Biden beszéde előtt pár órával Trump Pennsylvania államban, Biden szülővárosától nem messze is kritizálta a demokratákat. Az elnök szerint Biden a „radikális baloldal woke (öntudatra ébredt) forradalmának becsatornázója”. Az elnök élesen kritizálta a demokraták „rendőrség elleni háborúját, az eltérő vélemények ledorongolását, a határozatlan idejű kijárási korlátozások szorgalmazását, a szocializmusnak tett demokrata hűségnyilatkozatokat és az amerikai mészárlás (a bandaháborúkban és egyéb elszabadult bűnözési formák során elkövetett, egyre gyakoribb gyilkosságok) felgyorsítását.”

A The Federalist cikkírója megjegyzi, hogy Joe Biden elnökjelöltséget elfogadó beszéde rettenetesen rossz nézettséget produkált a kábeltelevíziós csatornákon. Miközben a kábeltelevíziók nézettsége rekordokat dönt a Covid miatt, Biden beszédét a The Hill riportere, Joe Concha szerint kevesebb, mint 22 millióan nézték, ami 21%-kal kevesebb, mint ahányan Hillary Clinton, és majd 39%-kal kevesebb, mint ahányan Donald Trump jelöltséget elfogadó beszédét megnézték 2016-ban. A négynapos virtuális demokrata konvenció második estéjére a nézettség a 2016-os 48%-ára esett vissza, mivel az amerikaiakat inkább az America’s Got Talent tehetségkutató érdekelte az NBC-n, teszi hozzá ironikusan a The Federalist szerzője.

Szemlézte: Tóth-Bíró Zsófia