Blog

Az álságos amerikai migrációs politika: vészhelyzetet hirdettek az egyik legnépszerűbb üdülőfaluban

Joe Biden hivatalba lépésétől kezdve csaknem 1 millió 350 ezerrel nőtt az illegális határsértők száma az Amerikai Egyesült Államokban - számol be róla a National Review.

Joe Biden hivatalba lépésétől kezdve csaknem 1 millió 350 ezerrel nőtt az illegális határsértők száma az Amerikai Egyesült Államokban - számol be róla a National Review.

A fennálló problémát pedig közel sem egyszerű orvosolni: több száz, illetve ezer fő érkezik folyamatosan a nagyvárosokba a határ menti államokból, akiknek nemcsak szállást, hanem élelmet és egészségügyi ellátást, illetve idővel oktatást is kell biztosítani.


Szeptember 14-én délután mintegy 50 illegális bevándorló érkezett meg Texasból az igen közkedvelt, Massachusetts államban lévő nyári üdülőhelyre, Martha’s Vineyard-ra. A migránsokat Ron DeSantis republikánus texasi kormányzó reptette a helyszínre, ezzel is felhívva a figyelmet a bevándorlási helyzet súlyosságára és álságosságára. Akciója sikerrel járt.

A helyi Kereskedelmi Kamara egyből humanitárius vészhelyzetté deklarálta a fennálló helyzetet, majd a helyi településekkel és nonprofit szervezetekkel karöltve megkezdték a bevándorlók ellátását.

Ahogy az Dylan Fernandes, Massachusetts állam képviselőjének tweetjéből is kiderül, a közösség menekültszálló kialakításával, valamint élelem és egészségügyi ellátás biztosításával igyekezett segíteni a bevándorlókon.

A fellépő helyzettel kapcsolatban sok republikánus képviselő markáns véleményt fogalmazott meg a közösségi médiában. Florida képviselője, Matt Gaetz szerint

50 fő már humanitárius vészhelyzetnek számít, miközben az, hogy 2022-ben mintegy 2 millió határsértő érkezett az USA-ba, teljesen elfogadható a demokratáknak.

Hasonló posztot tett közzé Ted Cruz, Texas szenátora is, aki szintén a Biden-kormányt bírálta az illegális bevándorlás ilyen mértékben történő emelkedéséért. 

Ez az eset, illetve számos hasonló is kiváló példa az Egyesült Államok Demokraták következetlen bevándorláspolitikájára, hiszen a bevándorlók, akiket egyből deportálni kellene, maguk választhatják ki azt a helyet, ahol tartózkodni szeretnének - természetesen mindezt a hatóságok, és különböző nonprofit szervezetek segítségével viszik véghez

Összességében véve, az illegális bevándorlás nemcsak az Egyesült Államokban, hanem számos európai országban okoz problémát évek óta. Ahogy az Rich Lowry cikkéből is világosan kitűnik, elsősorban a határvédelemre, illetve annak erősítésére kellene fektetni a hangsúlyt, hiszen ott lehet legelőször megállítani a folyamatot.

Szemlézte: Nyilas Sára

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon