Blog

Az új progresszív erény: gyűlölni a fehér nőket

Rod Dreher, intézetünk korábbi vendégkutatója, a The American Conservative magazin főszerkesztője intenzív sorokkal indítja egyik legújabb cikkét: amikor a jövő történészei Amerika romjain válogatnak majd, az olyan oszlopok, mint ez a rasszista, szexista szemét a Daily Beastből, lesznek a…

Rod Dreher, intézetünk korábbi vendégkutatója, a The American Conservative magazin főszerkesztője intenzív sorokkal indítja egyik legújabb cikkét: "amikor a jövő történészei Amerika romjain válogatnak majd, az olyan oszlopok, mint ez a rasszista, szexista szemét a Daily Beastből, lesznek a bizonyítékok arra, hogy ki ölte meg ezt az országot, és hogyan tette azt."

Dreher az amerikai író, Wajahat Ali MSNBC televíziónak adott interjúját értékeli, amelyben a liberális szerző háborog a fehér nők – „Karens” – miatt. Olvassunk pár szemelvényt az interjúból:

,,Mint amerikai történelem tanulója és színes bőrű ember, soha nem becsülöm alá a megvetett Karen fehér, forró dühét, szorongását és haragját. Azt gondolhatnád, hogy megnyerted őket Beyoncéval, Oprah-val, egy kis chai latte-val és hennával, de

Karen kultusza mindig a színes bőrű embereket fogja olyan feldatokra rávenni, amivel fenn tudja tartani azokat az elnyomó rendszereket, amelyek biztosítják, hogy továbbra is a fehérek felsőbbrendűségének befolyásos és erős szolgálóleányai maradjanak.

Talán nem hiszel nekem? A virginiai kormányzói poszt megválasztásakor az NBC felmérése szerint a főiskolai végzettséggel nem rendelkező fehér nők 75 százaléka Glenn Youngkinra szavazott, míg 2020-ban 56 százalékuk Trumpot választotta. Egy olyan férfira szavaztak, akinek az egyetlen kampányüzenete az volt, hogy állítsák meg a kritikai fajelmélet által gyártott mumust.

Jó hír, hogy a főiskolai végzettségű fehér nők 62 százaléka a demokrata Terry McAuliffe mellett döntött, szemben a tavalyi 58 százalékkal. De összességében a fehér nők többsége, körülbelül 57 százaléka Youngkint választotta – ez figyelemre méltó, 15 pontos ingadozás 2020-hoz képest, amikor 50 százalékon állt Biden és 49 százalékon Trump. Cseppet sem vagyok meglepve.” 

Dreher teljesen elképesztőnek tartja, hogy valaki így gondolkodik és ha bárki úgy véli a baloldalon, hogy a kritikai fajelmélet csupán egy hamis vita, akkor teljesen elszakadt a valóságtól. Hozzáteszi:

az említett fehér nők nem azért szavaztak, hogy biztosítsák „a fehér felsőbbrendűségüket”, hanem hogy megvédjék gyermekeiket az olyan fanatikus rasszistáktól, mint Wajahat Ali és szövetségesei.

Azok a demokraták pedig, akik nem tudják elfogadni ezt az alapvető igazságot, folyamatosan veszíteni fognak. 

Dreher úgy látja, hogy Wajahat Ali világa olyan mértékben perverz, hogy még azon fekete és barna bőrszínű embereket is megbélyegzi, akik nem osztják radikális ideológiáját, és hamis feketéknek és hamis barna embereknek titulálja őket:

,,Már az is rasszistává tesz, ha beszélsz a rasszizmusról, ahogy tegnap este megtudtam a közösségi médiában a sok republikánus rajongómtól. Biztosítottak arról, hogy ők nem rasszisták, mert a konzervatív Winsome Searst is megválasztották az állam első női fekete főkormányzójának! Talán emlékszel a dacos képére, amint puskával pózol, ami teljesen normális, és azt jelenti, hogy majd ő végez a koronavírussal és a kritikai fajelmélettel is. A republikánus Jason Miyares, kubai bevándorlók fia szintén megnyerte a főügyészi posztot, és

további színezetet biztosít azon fehér nőnek és kormánypárti szavazónak, akik azzal áltatják magukat, hogy egyáltalán nem rasszisták, mert megválasztottak két színes bőrű embert."

Rod Dreher szerint Wajahat Ali nem ismeri fel, hogy ezeknek a fehér nőknek, akiket elítél, fehér férjük, fehér apjuk és fehér fiuk van, akik nem értékelik, hogy az Ali-hoz hasonlók szemetként kezelik feleségüket, lányukat, édesanyjukat. Dreher aztán felteszi a kérdést: Hogy lehet, hogy az amerikai szerzőhöz hasonló baloldali őrültek nem látják, hogy sok fehér nő éppen azért voksol fehér férfiakra, hogy attól a fajgyűlölettől védje őket, amelyet a világ Wajahat Alis-i és Terry McAuliffeii akarnak bevezetni?

Az American Conservative főszerkesztője kiállásra buzdít. Kiállásra ezekkel az emberekkel szemben, akik mérgezik a hazát a nagyképűségükkel, hiszen a konzervatív oldal sokkal jobb náluk, és itt az ideje, hogy ne féljen tőlük. Bár ők irányítják a médiát és a kultúraformáló intézményeket, de nem kell behódolni nekik! – zárja sorait Rod Dreher.

Szemlézte: Spiesz Bianka