Blog

Brexit-rettegés: alapvető árukat halmoznak fel a britek

A Brexit még a vécépapír értékesítésére is hatással van.

A Brexit még a vécépapír értékesítésére is hatással van.

A Morrisons angol áruházlánc értékesítési mutatói alapján a britek március 29-e közeledtével – amikor az ország elvileg elhagyja az Európai Uniót – felhalmozzák készleteiket az alapvető fogyasztási cikkekből. A Sky News tudósítása.

David Potts vezérigazgató elmondta: „A fájdalomcsillapítók és a vécépapírgurigák eladásában jelentős emelkedés mutatkozott ebben az üzleti évben”. A Morrisons – amely az Egyesült Királyság negyedik legnagyobb szupermarket-lánca – 9%-os növekedést mért a bruttó bevételében ebben az időszakban.

Még a Bank of England is észrevette, hogy az emberek egy része árufelhalmozásba kezdett az ország helyzetének és a gazdasági viszonyoknak a bizonytalansága miatt, ennek következtében pedig országszerte megteltek az áruk tárolására szolgáló raktárhelyiségek.

A raktárhelyiség tulajdonosok háromnegyede állítja egy felmérés alapján, hogy teljes kapacitáson működnek. A Sky Data közvéleménykutatása pedig kimutatta, hogy a népesség negyede vásárolt az elmúlt időszakban, vagy tervez vásárolni közeljövőben a szükségesnél több árut.

Szemlézte: Balogh Zita