Blog

Ellopták az autóját a rendőrséget leépíteni akaró atlantai képviselőnek

Antonio Brown nemrég még a rendőrség leépítésére szavazott, most azonban fiatal gyerekek az életét veszélyeztetve kötötték el terepjáróját.

Antonio Brown nemrég még a rendőrség leépítésére szavazott, most azonban fiatal gyerekek az életét veszélyeztetve kötötték el terepjáróját.

Antonio Brown atlantai politikus néhány napja éppen egy üzletemberrel beszélgetett a nyitva hagyott Mercedesétől pár méterre, amikor egészen fiatal, az érintettek vallomása szerint 7 és 11 év közötti gyerekek vihartempóban elfoglalták az utcai terepjáróját – számol be az esetről a Daily Mail. A két férfi közbelépett, bár Brown saját elmondása szerint akkor még nem hitte, hogy tényleg el is fogják kötni az autót.

Amikor viszont az egyik fiatalkorú a gázra lépett, a politikus az ajtóba kapaszkodva próbálta megakadályozni meglépésüket, sikertelenül.

A nagy sebesség miatt kénytelen volt feladni, hiszen az életével játszott volna. 2 hónappal ezelőtt egy igencsak hasonló szituáció Washington D.C.-ben tragédiával végződött, amikor két tinédzserlány ellopott egy futárautót, a 66 éves sofőr pedig az ajtóba kapaszkodva próbálta menteni a helyzetet, a legelső kereszteződésnél bekövetkezett karambolt viszont nem élte túl. 

A mostani lopás áldozata az atlantai városi tanács tagjaként nemrégiben még néhány képviselőtársával együtt a rendőrségi források 73 millió dolláros megvonására szavazott, amelyet végül a testület elutasított. Jelenleg polgármesteri ambíciókat dédelget, fő küldetésének a bűnüldöző szervek megreformálását tartja. Ennek keretében fejlesztené a rendőrök kiképzését, bővítené a fegyver nélküli intézkedők szerepét, és támogatná a bajba sodort fiatalokat. A korábban csalással vádolt politikust úgy tűnik, saját rossz tapasztalata sem tántorította el céljaitól. Mint azt az Independentnek elárulta

a fokozottabb rendőri jelenlét nem akadályozta volna meg a lopást, amely szerinte egyébként sem neveletlen, iskolakerülő gyerekek szórakozása volt, hanem kilátástalan fiatalok végső elkeseredettség által motivált cselekedete.

Mindazonáltal a rendőrséget értesítette, ám a járőrök csak 45 perc után érkeztek a helyszínre. Később Brown a Twitteren még az egyenruhások segítségét is megköszönte, feljelentést pedig nem tett. Végül arra buzdított mindenkit, hogy közösen gondolják újra városuk jövőjét.

A bejegyzés alatt egyesek szolidaritásukat fejezték ki, de akadtak bőven kritikus hangok is. „Az autódat képzeld el újra a kocsifelhajtódon” – írta gúnyosan egy kommentelő.

A politikus figyelmen hagyja azt a jól kimutatható tényt, hogy

a rendőri szervektől való jelentős forrásmegvonás szinte minden érintett városban a bűnözés fokozódását eredményezte, mely sok esetben éppen ártatlan kisebbségieket sújt.

A rendőrség leépítésének egyébként nincsen széles társadalmi támogatottsága, ezért arról a demokraták között sem alakult ki konszenzus. Sőt, a napokban arról is cikkeztek a tengerentúlon, hogy több nagyváros (köztük New York és Los Angeles) növeli a korábban megvont forrásokat.

Szemlézte: Irlanda Balázs