Blog

Ezt várja el az LMBT-mozgalom Joe Bidentől

Az amerikai LMBTQ-mozgalom következő céljaként többek közt a keresztény egyetemek és iskolák működésének szigorú szabályozását tűzte ki. A Human Rights Campaign (Ember Jogi Kampány) Blueprint for Positive Change 2020 (Terv a pozitív változásért) néven a közelmúltban kiadott egy dokumentumot a leendő Biden-adminisztráció számára. Rod Dreher írása a The American Conservative-ban.

A dokumentumban azt követelik Joe Biden leendő amerikai elnöktől, hogy győzelme után tegye prioritássá az LMBTQ-jogokért való harcot, és fogadtasson el egy jogalkotási menetrendet, mely során olyan törvényjavaslatokat szorgalmaz, amelyek összhangban vannak a mozgalom céljaival. 

Az LMBTQ-mozgalom eredeti célkitűzésének a melegházasság elérését tekintette, mára azonban már azt követelik Joe Biden-től – tudva, hogy az nyíltan támogatja a mozgalmat –, hogy zárassa be azokat a keresztény iskolákat, amelyek nem hajlandóak alkalmazni a Human Rights Campaign radikális elvárásait. Bár a főáramú média nem hangoztatta, a mozgalom követelései többek közt súlyosan veszélyeztetik a vallásszabadságon alapuló oktatást.

A Human Rights Campaign az említett dokumentumban fejezetekre bontva különböző szakpolitikai ajánlásokat fogalmaz meg. Ezekben a Mezőgazdasági Minisztériumtól kezdve az Egészségügyi és Emberi Erőforrások Minisztériumáig olyan politikai program elfogadását szorgalmazzák, amelyek követelik az LMBTQ-mozgalom tagjainak diszkriminációjának betiltását minden területen.

Albert Mohler teológus a következőképpen reagált a radikális javaslatokra: „Az Oktatásügyi Minisztériumot illető követelések a legmegdöbbentőek. A Human Rights Campaign megköveteli a Biden-adminisztrációtól, hogy ’az LMBTQ tagjait érintő megkülönböztetés mentességet és tudományos alapú tantervek alkalmazását ne lehessen vallási meggyőződés alapján elutasítani.’ A nemzetközi szervezet a tudományos tanterv részeként tekinti az LMBTQ-aktivisták nézetét a szexuális orientációról és nemi identitásról, és megkövetelné a keresztény iskoláktól is ezeknek a tanítását.”

A baptista teológus így folytatja: „Sosem láttam még olyan dokumentumot, amely ennyire korlátozná a vallásszabadságot Amerikában. A Human Rights Campaign felszólítja többek között a zsidó-keresztény értékrenden alapuló iskolákat és egyetemeket, hogy tegyenek eleget a szexuális forradalom követeléseinek, különben megfosztják őket akkreditációjuktól.”

Mohler úgy véli, hogy „a dokumentum a vallási intézmények akkreditációját szigorú feltételek szerint szabályozná, és arra szólítja fel a leendő amerikai elnököt, fossza meg működésüktől az olyan intézményeket, egyetemeket és iskolákat, amelyek amiatt nem alkalmazzák az LMBTQ-mozgalom követeléseinek mind inkább kibővülő körét, mert működésük a bibliai értékrenden vagy más vallás értékein alapulnak. Ez a vallásszabadság csorbulását és a keresztény iskolák megszűnését jelentené” – állítja az amerikai teológus.

A Human Rights Campaign az ilyen intézkedéseket azért tartja kulcsfontosságúnak, mert azt vallják, hogy aki nem fogadja el a szexualitásról alkotott nézeteiket, annak nincs keresnivalója a közéletben.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság konzervatív többsége, bár nem garantálja a javaslatok törvénybe iktatásának megállítását, de mindenképpen fékként szolgálhat, ha a melegmozgalom keresztény iskolák elleni pereket kezdeményezne.

Szemlézte: Morvay Sáron

Forrás