Blog

Folytatódik az utazások korlátozása a kanadai-amerikai határon

Észak-Amerika két állama 30 nappal meghosszabbította a nem-létfontosságú utazások korlátozását a közös határon – írja az Independent.

Észak-Amerika két állama 30 nappal meghosszabbította a nem-létfontosságú utazások korlátozását a közös határon – írja az Independent.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentésében a koronavírus-járványra hivatkozott: „Fontos döntés ez, ami a két ország polgárait védi”.

Márciusi bevezetése óta a korlátozás már másodszorra lett meghosszabbítva. Trudeau ezzel június 21-ig tolta a rendelkezés érvényességét, de hozzáfűzte, hogy az intézkedések változhatnak az idő előrehaladtával. „A döntéshozatal hétről hétre történik – mondta a miniszterelnök a sajtótájékoztatón –, ebben a folyamatosan változó helyzetben próbáljuk megtalálni az egyensúlyt, amely segít megőrizni az emberek biztonságát és fokozatosan visszaállít egyfajta normalitást az életünkbe.”

Trump ugyanekkor a Fehér Házban úgy nyilatkozott, hogy reméli, hamarosan megnyílhatnak a határok. „Beszélünk Kanadával. Ahogy rendeződnek a dolgok a vírus ügyében, vissza akarunk állni a normális kerékvágásba.”

Azt is hozzáfűzte, hogy mindkét ország „jó helyzetben van”, ezért felmerülhet a határnyitás már június 21 előtt is „Kanada a szomszédunk és jó viszonyt ápolunk velük, szeretjük mi Kanadát. Folytatjuk a beszélgetést és ha eljön az ideje gyorsan tudjuk majd a határt megnyitni. Könnyen fog menni.”

Szemlézte: Buzási Ramóna