Blog

Kamala Harris teljesen kifordult magából egy egyszerű kérdéstől

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke egy baráti interjú során fakadt ki a héten Charlammagne Tha God-nál, amikor a rádiós műsorvezető megkérdezte Harrist, ki is az Egyesült Államok igazi elnöke – számol be az esetről a Daily Wire.

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke egy baráti interjú során fakadt ki a héten Charlammagne Tha God-nál, amikor a rádiós műsorvezető megkérdezte Harrist, ki is az Egyesült Államok igazi elnöke – számol be az esetről a Daily Wire.

A Joe Biden elnök által indítványozott szociális és klímapolitikai törvény (Build Back Better Act) elfogadásakor jelentős problémába ütköztek a demokraták, ami a párton belülről eredt: meg kell nyerniük saját szenátorukat, Joe Manchint, akinek számos aggálya van a törvényjavaslattal kapcsolatban. Manchin akadályozza a javaslat megszavazását, és erőteljes ráhatást gyakorol a demokrata párt politikájára.

Eddig azt hittük Joe Biden amerikai elnök pozícióját egyedül maga az alelnök veszélyezteti fiatalabb korával és rátermettségével, azonban úgy tűnik, más jelentkezők is lennének a posztra. Ráadásul a saját pártján belülről.

Amikor a rádiós adás során Charlamagne először megpróbálta feltenni a kérdést, az alelnök egyik segédje próbált a segítségére sietni és azt sugallni, hogy nem hallják rendesen a műsorvezetőt, ezért be kell fejezniük az interjút.

Charlamagne azonban azonnal visszavágott, és bemondta, hogy csak úgy csinálnak, mintha nem hallanák, de valójában nem ez a helyzet.

– Hallom – válaszolta Harris.

– Szóval ki az igazi elnöke ennek az országnak? Joe Manchin - az Egyesült Államok szenátora -, vagy Joe Biden, alelnök asszony?

– Gyerünk, Charlamagne. Gyerünk! – válaszolta Harris – Te is tudod, hogy Joe Biden.

A műsorvezető rávágta, hogy valójában gyakran nem tudja eldönteni, hogy ez igaz-e. Ettől az alelnök teljesen kifakadt: „Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem. Nem! Joe Biden az elnök. És ne kezdj el republikánusként arról kérdezni, hogy most valóban ő e az elnök. Hiszen Joe Biden az elnök, Joe Biden, Joe Biden. És én pedig az alelnök vagyok, Kalama Harris.”

 Az alábbi módon zajlott a párbeszéd a műsorvezető és az alelnök asszony között:

CHARLAMAGNE THA GOD: Ki az a szuperhős, aki felmer majd lépni Joe Manchin ellen? Tudni akarom, ki az igazi elnöke ennek az országnak. Joe Biden vagy Joe Manchin?

SYMONE SANDERS (Harris segédje): Sajnálom, nem halljuk rendesen. Symone vagyok. Nagyon sajnálom, Charlamagne. Meg kell bontsuk a vonalat.

CHARLAMAGNE THA GOD: Tudom, hogy hall engem.

SANDERS: Hallod őt? Most hallasz engem? (kérdezte Harrist)

CHARLAMAGNE THA GOD: Hall engem, alelnök asszony?

SANDERS: Rendben, sajnálom. Be kell fejezzük. Elnézést a közbeszólásért.

CHARLAMAGNE THA GOD: Úgy csinálnak, mintha nem hallanának.

KAMALA HARRIS: Hallom. Én hallak.

CHARLAMAGNE THA GOD: Szóval ki az igazi elnöke ennek az országnak? Joe Manchin vagy Joe Biden, alelnök asszony?

HARRIS: Gyerünk, Charlamagne. Gyerünk. Tudod, hogy Joe Biden.

CHARLAMAGNE THA GOD: Tényleg? Néha nem tudom eldönteni.

HARRIS: Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem. Nem! Joe Biden az elnök. És ne kezd el republikánusként arról kérdezni, hogy most valóban ő e az elnök.

CHARLAMAGNE THA GOD: Szerinted Joe Manchin probléma?

HARRIS: Joe Biden, Joe Biden, Joe Biden az elnök. Én pedig az alelnök vagyok, a nevem Kamala Harris. És a valóság az, hogy mivel hivatalban vagyunk, olyan dolgokat tehetünk, mint a gyermekek utáni adókedvezmény bevezetése, amely 50 százalékkal csökkenti a fekete gyermekek közötti szegénységét. Olyan dolgokat, amelyekkel elérhetjük, hogy például az Igazságügyi Minisztérium előírja, hogy a rendőrök ne fojtogathassanak senkit és felszerelnek mindenkit testkamerákkal. Megtehetjük, hogy indítványozzuk: távolítsák el az összes ólmot a csövekből és a festékből, mert az amerikai babák szenvednek tőle. Elérhetjük, hogy a tömegközlekedési eszközökön közlekedők ugyanolyan méltóságot kapjanak, mint bárki más. Javíthatjuk a rendszert. Csökkenteni tudjuk a vényköteles gyógyszerek költségeit, mert a cukorbetegeknek nem szabad attól meghalniuk, mert nincs elég pénzük a szükséges szerekre. Kijelenthetjük, hogy a fekete édesanyák halandósága valós probléma, amelyet mindenkinek komolyan kell vennie és kezelnie, beleértve a Fehér Házat is. Én is hallom a frusztrációt (...) és abban is egyetértek, hogy még sok a tennivaló. És nem könnyű megtenni. De nem adjuk fel és én sem adom fel.

Szemlézte: Spiesz Bianka

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon!