Blog

Keresztény üzenet II. Erzsébet karácsonyi beszédében

II. Erzsébet brit királynő hagyományos karácsony napi beszédében a béke és a jó szándék keresztény üzenetére helyezi a hangsúlyt – tudósít a BBC News.

II. Erzsébet brit királynő hagyományos karácsony napi beszédében a béke és a jó szándék keresztény üzenetére helyezi a hangsúlyt – tudósít a BBC News.

„Ez egy olyan üzenet, amely mindig aktuális, napjainkban talán még jobban, mint valaha” – fogalmaz a királynő. A 92 éves uralkodó szintén kiemeli az ellentétes nézetekkel rendelkezők felé mutatott megbecsülés fontosságát egy olyan időszakban, amikor a Parlament a végletekig megosztott Theresa May miniszterelnök Brexit-alkujával kapcsolatban, miközben az Egyesült Királyság a márciusi EU-s kilépésre készül.

Mindazonáltal a királynő államfőként megőrzi semlegességét a politikai kérdésekben. A közvetítésben, amelyet a Buckingham-palota fehér szalonjában vettek fel, az uralkodó a krisztusi béke és jó szándék üzenetére koncentrál: „A legnagyobb nézeteltérések ellenére is, a másik személyt a minden embertársunknak kijáró tisztelettel kezelni mindig egy jó első lépés a megértéshez vezető úton” – fogalmaz II. Erzsébet.

A december 12-én rögzített beszéd a 2018-as év fénypontjairól is beszámol, például az angol labdarúgó-válogatott világbajnoki elődöntőbe jutásáról, valamint Meghan Markle és Harry herceg esküvőjéről.

„A sok-sok változás során, amelyen az évek alatt keresztül mentem, a hit, a család, és a barátság nem csupán egy állandó tényező volt számomra, hanem a személyes feltöltődés és biztonság forrása is” – hangzik el a Sky News televízióadó által közvetített üzenetben.

Szemlézte: Balogh Zita