Blog

Nem eheted meg a liberális világrendet!

 Rod Dreher az American Conservative hasábjain ír a világrend legújabb megrendüléséről.

 Rod Dreher az American Conservative hasábjain ír a világrend legújabb megrendüléséről.

Mint Dreher kifejti, a NATO-csúcson Joe Biden amerikai elnök arról beszélt, hogy azért drága a benzin, mert Putyin megtámadta Ukrajnát. De Dreher szerint ennek inkább az az oka, hogy a nyugati hatalmak rosszul reagáltak a háborút indító Oroszországa - az orosz olajból való kiszállással. Mert ez, úgy tűnik, nem árt Oroszországnak.

Az adatok szerint Oroszország minden korábbinál jobban gazdagodhat az olaj- és gázexportból. Hogyan árt nekik a nyugati olajembargó? Sehogy - jegyzi meg Dreher.

Az embargó ugyanakkor árt az amerikai és európai fogyasztóknak, ki tudja, meddig. És mindezek miatt recesszióba fordulunk.

Dreher felemlegeti, hogy a benzinár drágulására Biden tanácsadója azt válaszolta a CNN-ben: "Ez a liberális világrend jövőjéről szól, meg kell állnunk a helyünkön."

A szerző megjegyzi: talán meg kellene kérdezni a dolgozó embereket, akiknek tankolniuk kell, hogy mennyire érdekli őket a liberális világrend jövője. Dreher úgy látja, a szomorú igazság az: Oroszország meg fogja nyerni ezt a háborút, és a szankciók nem ártanak Oroszországnak, hanem gazdagítják - miközben a saját népeink szegényednek el.

Ennek mi értelme van? - teszi fel a kérdést Rod Dreher. Úgy folytatja: "Nekünk, mai amerikaiaknak soha nem kellett élelmiszerhiánnyal küszködnünk. Nehéz megmondani, mit fog ez tenni a politikával.

Joe Bidennek és tanácsadóinak sok mindent el kell majd magyaráznia az éhes és dühös amerikai tömegeknek - ahogy az EU vezetőinek is.

"Nem eheted meg a liberális világrendet. Nem tudod az autódat hajtani vagy a lakásodat melegíteni a liberális világrenddel" - fogalmaz Rod Dreher, aki szerint eljöhet az a pillanat, amikor összeomlik a nyugati támogatás Ukrajna mögött. Dreher úgy látja: az ukránok megküzdöttek az oroszokkal, de most már a béke felé kell elmozdulni, mielőtt a gazdasági és élelmezési katasztrófák kikezdik a liberális világrend alapjait - otthon is.

Kíváncsi vagy, hogyan eszkalálódott az orosz-ukrán konfliktus? A témával kapcsolatos összes cikkünket itt találod.

Szemlézte: RG

Tetszett a cikk? Hasonló tartalmakért kövess minket a Facebookon