2023.06.07.

English

Könyvbemutató: Szakadatlan szál

Helyszín: Lónyay-Hatvany Villa- 1015 Budapest, Csónak utca 1.
A ma embere az élet minden területén legfőbb értékként hirdeti a személyes szabadságot, és a hagyományt egyfajta béklyónak tekinti. Holott, ha hátat fordítunk a tradíciónak, a létezés legbiztosabb alapjától szakadunk el. Könnyebbé, szabadabbá, korlátoktól mentessé akarjuk tenni az életünket, végül azonban olyan rögökhöz – például az anyagi jóléthez – kötjük magunkat, amelyek valóban megkövetelik, hogy feláldozzuk érte a szabadságunkat.

Az iráni származású Sohrab Ahmari felnőttként vált kereszténnyé. A zsidó-keresztény alapokon nyugvó nyugati kultúra nem ivódott a sejtjeibe hosszú évszázadokon át, talán ezért is képes úgy tekinteni a hagyományunkra, ahogyan a hozzá hasonlóan kacskaringós utat bejárt nagy elődök Szent Ágostontól John Henry Newmanig.

Értékként. Iránytűként. Segítségként.

Miért rendelte el Isten a pihenőnapot? Lehet-e spirituális a nem vallásos ember? Szüksége van-e Istennek a politikára? Mire jó a szabadság? Magánügy-e a szex? Mi jó van a halálban? A szerző a kérdések megválaszolásához nem kisebb mestereket hív segítségül, mint Aquinói Szent Tamás, Seneca, Konfuciusz vagy éppen Alekszandr Szolzsenyicin, C. S. Lewis és Abraham Joshua Heschel rabbi.

Válaszai hatására átértékelődik bennünk mindaz, amit a tradícióról gondoltunk, és ráébredünk, hogy a hagyomány nem más, mint az egyes ember és az egész emberiség javát szolgáló, generációról generációra átörökített bölcsesség, hit és tudás. Szakadatlan szál, amelyre gyöngyszemekként felfűzhetők az egymást követő nemzedékek.

Résztvevők:
▶️ Sohrab Ahmari, a könyv szerzője, az amerikai Compact Magazine alapító szerkesztője
▶️ Botos Máté, a könyv szaklektora, az MCC Press kiadóvezetője

A beszélgetés nyelve angol!

A helyszínen a könyv 30%-os kiadói kedvezménnyel megvásárolható, és a szerzővel dedikáltatható.
 

Időpont: 2023.06.07, 17.00 óra
Helyszín: Lónyay-Hatvany Villa- 1015 Budapest, Csónak utca 1.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a linkre kattintva tud megtenni:
https://feliratkozas.mcc.hu/hu/szakadatlan-szal

További eseményeinkről készült felvételek

2016. Július 1.

2015. Május 19.

2024. Június 25.

Joint Conference of the Danube Institute and the Ludovika University of Public Service. This is an academic conference about the future of Europe, after the European Elections, in our series of con...

2019. Március 25.

2019. Május 18.