2023.06.01.

English, Magyar

Túlélhet-e a Nyugat kereszténység nélkül?

Helyszín: Lónyay-Hatvany Villa- 1015 Budapest, Csónak utca 1.

Greg Sheridan úgy véli, hogy az elmúlt két-háromszáz évben a nyugati társadalmak elitjének legfontosabb kulturális projektje a kiábrándítás volt, vagyis az, hogy a nyugati társadalmakból kivegyék a nagy elbeszélés, az egzisztenciális értelem, a transzcendens cél és az örök igazolás varázsát. Röviden, a projekt célja Isten halottá tétele volt. Az egész kulturális projekt két állításon nyugszik: azon, hogy a tudomány irracionálissá tette az Istenbe vetett hitet, és hogy a Biblia, különösen az Újszövetség, vagy folklór, vagy kitaláció, vagy egyenesen hazugság.

Mindkét állítás teljesen hamis. Az Istenbe vetett hit minden szinten teljesen összhangban van az értelemmel, és valójában a világegyetem legésszerűbb magyarázata. A valódi tudományosság pedig drámaian visszatért az Újszövetség széleskörű történelmi pontossága felé.

A kiábrándulás kulturális projektjének következménye egy olyan társadalom létrehozása volt, amelynek nincsenek közös értékei, nincs célja, nincs képessége az igazság felismerésére, és nincs pszichológiai vagy politikai morálja.

Bizonyos értelemben a kérdés így hangzik: Túlélhet-e a Nyugat kereszténység nélkül?

A panelbeszélgetés résztvevői:
-Greg Sheridan,
a The Australian külpolitikai szerkesztője, író, újságíró, nemzetbiztonsági kommentátor
-Rod Dreher, vendégkutató, Network projekt vezetője, Danube Institute

A beszélgetés angol nyelvű, élő magyar nyelvű szinkrontolmácsolással!

Dátum: 2023. június 1., 17.30 óra
Helyszín: Lónyay-Hatvany Villa- 1015 Budapest, Csónak utca 1.

Az esemény nyelve angol, magyar szinkrontolmács biztosított.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit az events@danubeinstitute.hu email címre írva, vagy az R.S.V.P. gombra kattintva tud megtenni:

További eseményeinkről készült felvételek

2018. Január 1.

2019. Január 8.

2019. November 26.

2017. Június 16.