2024.06.07.

Közlemény - Új kutatási igazgató a Danube Institute-nál

A Danube Institute örömmel jelenti be, hogy a Battyhány Alapítvány kuratóriumának jóváhagyásával Dr. Calum T. M. Nicholsont nevezte ki 2024. június 1-jétől a Danube Institute új kutatási igazgatójává.

Dr. Nicholson először 2021-ben csatlakozott az intézethez ösztöndíjasként, és gyorsan elismertté vált mint sokoldalú és megfontolt társadalomkritikus, valamint segítőkész kolléga. Amikor ösztöndíja véget ért, az intézetet elhagyva a Mathias Corvinus Collegiumhoz csatlakozott, ahol legutóbb a Klímapolitikai Intézet igazgatói pozícióját töltötte be. Mindkét intézményben végzett munkája során számos tudományos és közérdekű folyóiratban jelentek meg írásai, és Budapestre érkezése (2021) óta számos előadást tartott már Közép-Európa-szerte.

Dr. Nicholson kiterjedt akadémiai és tapasztalati háttérrel rendelkezik. Társadalmi antropológiát tanult a cambridge-i Trinity College-ban, és migrációs tanulmányokból szerzett MPhil fokozatot az oxfordi St Antony’s College-ban. PhD fokozatát humán földrajzból szerezte. Eredeti kutatásokat végzett, amelyek újra gondolják, hogyan értjük meg a klímaváltozás társadalmi hatásait, különösen annak emberi migrációval és nemzetközi fejlesztéssel való kapcsolatát. Legutóbb társszerkesztett kötete, a "Climate Migration: critical perspectives for law, policy, and research", a Hart:Bloomsbury kiadónál jelent meg.

Egykori parlamenti kutatóként és fejlesztési tanácsadóként Dr. Nicholson nagy sikerű kurzusokat tart a Cambridge-i Egyetem Felnőttoktatási Intézetében nemzetközi fejlesztésről, nemzetközi migrációról, valamint a közösségi média politikai, kulturális és történelmi jelentőségéről.

Dr. Nicholson új és egykori kollégái a Danube Institute-nál örömmel üdvözlik őt, és várják, hogy együtt dolgozhassanak vele az intézet kutatási programjainak fejlesztésén és kibővítésén.