Videó

2020.08.03

A Danube Institute új podcast sorozata, a Danube Dialogues legújabb részében John O’Sullivan, az intézet elnöke készített interjút Nigel Farage újságíróval és politikussal, a UKIP volt elnökével, a Brexit Párt megalapítójával, aki egyike volt azoknak, akik kivezették az Egyesült Királyságot az Európai Unióból.

2020.07.09

Melanie Philips választ ad a sokunkat minden nap érintő kérdésekre, valamint betekintést nyerhetünk pár különösen érdekes témába, mint a bevándorlás, marxizmus vagy a liberalizmus. Emelett az Amerikát jelenleg érintő híreket is kifejti számunkra; az egyetemek kudarca, hogy megvédjék a szólásszabadságot és a rendőri brutalitás az afroamerikaiak ellen kérdéskörben intézte kérdéseit John O'Sullivan, a Danube Institute elnöke.

2020.07.09

A Lockdown Diaries újabb részében John O’Sullivan, a budapesti Danube Institute elnöke beszélget Melanie Phillips Orwell-díjas brit újságíróval, szerzővel és politikai elemzővel. Az interjúban Phillips ezután kifejti, hogy az igazi szabadságot egyedül a nemzetállam és az emberek patriotizmusa képes garantálni. Szerinte a mai baloldali világnézet azért olyan veszélyes, mert azonosította a nacionalizmust a fasizmussal és a nácizmussal, és eelérték, hogy a Nyugat elveszítse alapvető értékrendjét, amit a nemzetbe vetett hite tartott fenn. Hitler valójában nem nacionalista, hanem imperialista volt? Mit hozott a Brexit Európának?

2020.06.18

Milyen változásokat hozott magával Amerikában a Covid-19? Miben lehetett volna hatékonyabbnak lenni? És milyen meglepetéseket tartogathat az elnökválasztási kampány az USA-ban? Erről, valamint a modernkori nacionalizmusról is beszélget John O’Sullivan, a Danube Institute elnöke Rich Lowryval, a National Review főszerkesztője a Lockdown Diaries legújabb részében.